Že kmalu novo zaprtje države

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Glavni svetovalec francoske vlade je napovedal, da bo kmalu potrebno novo zaprtje države, da bodo obvladali širjenje covida-19. Ta konec tedna so uvedli strogo policijsko uro, a število primerov še kar narašča.
Oglej si celoten članek

Jean-Francois Delfraissy je dejal, da bo ta teden kritičen in da gre za izredne razmere, saj ga skrbi širjenje novega seva koronavirusa, poroča BBC. Pri sedmih do devetih odstotkih okužb v Franciji že gre za okužbe z novim, bolj kužnim sevom koronavirusa, tako imenovanim angleškim sevom in njegovo širjenje bo težko ustaviti.

Predsednik vlade Janez Janša je na izredni novinarski konferenci včeraj popoldan opozoril, da se je v sumljivih okoliščinah ta sev pojavil tudi pri nas in napovedal nove ukrepe.

Delfraissy je sicer dejal, da je Francija v boljši situaciji kot mnoge druge evropske države, a dejal, da so novi sevi kot nova pandemija. "Če ne bomo zaostrili ukrepov, se bomo sredi marca v izjemno težki situaciji," je opozoril med pogovorom za televizijo BFM.

Francija sicer nima toliko primerov kot Slovenija, a jih očitno zelo skrbi razširjenost angleškega seva. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:50 25. Januar 2021.

    Dokler ne bo tako pri nas, bomo zaprti do nedogled, zdaj pa izbirajte. https://youtu.be/WzLk3nMNQt0

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.