"Že leto dni je želel zapeljati v pešce"

Foto: Epa
Foto: Epa
Blizu francoskega mesta Toulouse je danes 28-letnik z avtomobilom namerno zapeljal v skupino pešcev.
Oglej si celoten članek

Šlo je za tri kitajske študente; vsi trije so ranjeni, stanje enega med njimi, 23-letne študentke, je resno, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočila policija.

Napadalca so takoj po napadu v stanovanjem naselju v manjšem kraju Blagnac aretirali. Po navedbah neimenovanega vira v policiji je namerno zapeljal v študente, kar je po poročanju francoske televizije BFMTV priznal tudi sam. Napadalca ni na francoskem seznamu skrajnežev, še poroča AFP.

Foto: Epa Napad v Franciji

BFMTV je poročal, da je napadalec policiji že znan, vendar ne zaradi s terorizmom povezanih zločinov ter da preverjajo poročila, ali ima resne psihične težave.

Tožilec Toulousa Pierre-Yves Couilleau je povedal, da preiskovalce najbolj zanima psihološki profil napadalca, ki je svoj motiv opisal z besedami, da si je že leto dni želel zapeljati v pešce. Tožilec je še potrdil, da ni bil radikaliziran in da je bil že okoli desetkrat obsojen, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Francija je bila v zadnjih letih tarča vrste terorističnih napadov islamskih skrajnežev. Julija lani je Tunizijec s tovornjakom zapeljal v množico ljudi s tovornjakom v Nici in ubil 86 ljudi.

Foto: Epa Napad v Franciji

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 13:12 11. November 2017.

    Že 60 let si želim da istrebijo musliče.

  • 08:08 11. November 2017.

    Islam naš vsakdan.

  • 20:14 10. November 2017.

    Itak, da ni bil radikaliziran. Kateri muslić pa ni? Vsak je že od rojstva.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.