Svet
3521 ogledov

"Že leto dni je želel zapeljati v pešce"

Napad v Franciji Epa
Blizu francoskega mesta Toulouse je danes 28-letnik z avtomobilom namerno zapeljal v skupino pešcev.

Šlo je za tri kitajske študente; vsi trije so ranjeni, stanje enega med njimi, 23-letne študentke, je resno, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočila policija.

Napadalca so takoj po napadu v stanovanjem naselju v manjšem kraju Blagnac aretirali. Po navedbah neimenovanega vira v policiji je namerno zapeljal v študente, kar je po poročanju francoske televizije BFMTV priznal tudi sam. Napadalca ni na francoskem seznamu skrajnežev, še poroča AFP.

Napad v Franciji | Avtor: Epa Epa

BFMTV je poročal, da je napadalec policiji že znan, vendar ne zaradi s terorizmom povezanih zločinov ter da preverjajo poročila, ali ima resne psihične težave.

Tožilec Toulousa Pierre-Yves Couilleau je povedal, da preiskovalce najbolj zanima psihološki profil napadalca, ki je svoj motiv opisal z besedami, da si je že leto dni želel zapeljati v pešce. Tožilec je še potrdil, da ni bil radikaliziran in da je bil že okoli desetkrat obsojen, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Francija je bila v zadnjih letih tarča vrste terorističnih napadov islamskih skrajnežev. Julija lani je Tunizijec s tovornjakom zapeljal v množico ljudi s tovornjakom v Nici in ubil 86 ljudi.

Napad v Franciji | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar čavez
    čavez 13:12 11.november 2017.

    Že 60 let si želim da istrebijo musliče.

  • majab 08:08 11.november 2017.

    Islam naš vsakdan.

  • maresem 20:14 10.november 2017.

    Itak, da ni bil radikaliziran. Kateri muslić pa ni? Vsak je že od rojstva.