Zeleni zapustili koalicijo

Foto: Žurnal24 (Foto: EPA)
Irska stranka Zelenih sporočila, da izstopa iz vladne koalicije premierja Briana Cowena. Bo prišlo do predčasnih parlamentarnih volitev še pred volitvami 11.marca?
Oglej si celoten članek

"Našega potrpljenja je konec. Zaupanje v našega koalicijskega partnerja se je popolnoma porušilo," je na novinarski konferenci v Dublinu dejal vodja Zelenih John Gormley in še povedal, da se bo stranka  nemudoma preselila v opozicijo. Svojo odločitev so sporočili po današnjem zasedanju stranke, s čimer so se odzvali na sobotno odločitev premiera Cowena, da odstopi kot vodja stranke Fianna Fail.

"Dolgo časa smo v stranki Zelenih čakali v upanju, da bo Fianna Fail zmogla razrešiti dolgotrajne težave s svojim vodstvom," je še pojasnil Gormley. Napovedal je, da bodo do razpustitve parlamenta sodelovali z vsemi strankami, da potrdijo varčevalno naravnani proračun za leto 2011.

Z današnjo odločitvijo Zelenih po umiku iz vladne koalicije je Cowen izgubil še dva ministra, in sicer za okolje, ki ga je vodil Gormley, in za komunikacije, ki ga je vodil Eamon Ryan. Že pred dnevi je iz vlade izstopilo pet ministrov.

Cowen je s položaja predsednika stranke Fianna Fail odstopil v soboto in napovedal, da še naprej ostaja premier in da se bo bolj posvetil vodenju vlade in reševanju težke finančne krize v državi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.