Zelenski Putinu: "Usedi se z mano. Samo ne 30 metrov stran"

Foto: Epa
Foto: Epa
Na račun ruskega predsednika je Zelenski dodal, da nihče v sodobnem svetu ni pomislil, da bi se lahko kdo obnašal kot zver.
Oglej si celoten članek

Osmi dan ruske invazije na Ukrajino se je popoldne na belorusko-poljski meji odvijal drugi krog pogovorov med delegacijama Rusije in Ukrajine. "Žal nimamo želenega rezultata, uspeli smo se dogovoriti za humanitarni koridor," je sporočil ukrajinski pogajalec Mihail Podoljak. Ukrajina je namreč na pogajanjih zahtevala tudi takojšnjo prekinitev ognja in umik ruskih sil.

Če pade Ukrajina, bodo naslednje pribaltske države

Ukrajinski predsednik Wolodomir Zelensky je pred tem imel tiskovno konferenco, na kateri je pozval Zahod, naj mu pošlje bojna letala. "Če nimate moči zapreti ukrajinskega neba, mi dajte letala," povzema BBC. 

Če pade Ukrajina, bodo po njegovem na vrsti pribaltske države. "Če nas takrat ne bo več, bog ne daj, bodo naslednje Latvija, Litva, Estonija," je dodal Zelenski.

Sicer si ukrajinski predsednik prizadeva za neposredni pogovor s Putinom,  kar je po njegovem "edini način za zaustavitev te vojne" "Ne napadamo Rusije in je ne nameravamo napadati. Kaj hočete od nas? Zapustite našo zemljo," je dejal. 

Vojna! Putin opravil pomemben pogovor, "najhujše šele prihaja"

Na račun ruskega predsednika je Zelenski dodal, da nihče v sodobnem svetu ni pomislil, da bi se lahko kdo obnašal kot zver.

"Usedi se z mano.Samo ne 30 metrov stran, kot pri [francoskem predsedniku Emmanuelu Macronu]," je še dejal. Pri tem je Zelenski mislil na pogovor pred slabim mesecem dni, ko sta Macron in Putin sedela vsak na svoji strani "zelooo" dolge mize. 

Sicer sta omenjena predsednika govorila tudi danes, vendar po telefonu. Poklical je Putin.

Foto: Epa Macron

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 18

  • 22:11 3. Marec 2022.

    Ne razumem vas, Zelenski bi se rad s Putinom srečal iz oči v oči, kaj je s tem narobe in …

  • 20:19 3. Marec 2022.

    Ne gre za vojno proti ukrajincem, marvec proti neonazi rezimu v ukrajini. Ce bi se sli vojno proti ukrajincem, bi …

  • 19:41 3. Marec 2022.

    Zelenski lahko smao še dobesedno svira sa kurcem klavir

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.