Zemlja pod sabo pokopala vas

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Afganistanske oblasti pogrešajo več kot 2500 ljudi.
Oglej si celoten članek

Po močnem deževju sta se na severovzhodu Afganistana sprožila dva zemeljska plaza, ki sta pod sabo pokopala najmanj 350 domov. Oblasti v provinci Badakšan pogrešajo več kot 2500 ljudi, predstavnik Združenih narodov pa je potrdil, da je umrlo že več kot 350 oseb.

Obsežna reševalna akcija je v teku, pri ocenjevanju škode ter zagotavljanju pomoči z lokalnimi oblastmi sodelujejo tudi predstavniki ZN in vojaških sil zveze Nato. Na kraj tragedije je prišlo tudi 600 prebivalcev sosednje vasi, ki pomagajo reševalem.

"Trenutno je reševanje nemogoče. Nimamo lopat, potrebujemo opremo,“ je povedal guverner omenjene province in dodal, da so preventivno evakuirali prebivalce sosednje vasi. Na podlagi prvih, še neuradnih ocen s terena, pa je guverner dejal, da bi plaz lahko terjal celo 2700 življenj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.