Zemljevid za rabutanje

Foto: Žurnal24 Uporabniki lahko sami dodajo novo drevo. (Foto: mundraub.org)
Pet Nemcev poskuša narediti konec gnitju sadja na drevesih v mestih. Na njihovi internetni strani je objavljen zemljevid, ki vas pripelje do sadja.
Oglej si celoten članek

Katharini Frosch se je ideja porodila med veslanjem, ko je na drevesih ob reki opazila ogromno zrelega sadja. Skupaj s še štirimi drugimi navdušenci nad sadjem je postavila spletno stran www.mundraub.org.

Na strani je na voljo zemljevid Nemčije, na katerem so zapisane točne lokacije sadnih dreves, ki jih lahko zastonj oberete. "Ne želimo, da sadje, ki ne pripada nikomur, gnije na drevesih," so zapisali na strani. Rabutanje sadja poskušajo približati ljudem in ga narediti družbeno sprejemljivega.

Število dodanih dreves je vedno večje, zato bodo poskusili zagotoviti, da bodo lastniki dreves dovolili obiranje. Na spletni strani opozarjajo, naj ljudje ne obirajo sadja, če so v dvomih, ali je to dovoljeno.

Upajo, da bodo ljudje ponovno odkrili sadje, ki ga imajo na pragu, in se uprli "organskim jabolkom in češnjam iz tujine vsaj med julijem in novembrom".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.