Svet
34 ogledov

Zemljevid za rabutanje

Uporabniki lahko sami dodajo novo drevo. (Foto: mundraub.org) Žurnal24 main
Pet Nemcev poskuša narediti konec gnitju sadja na drevesih v mestih. Na njihovi internetni strani je objavljen zemljevid, ki vas pripelje do sadja.

Katharini Frosch se je ideja porodila med veslanjem, ko je na drevesih ob reki opazila ogromno zrelega sadja. Skupaj s še štirimi drugimi navdušenci nad sadjem je postavila spletno stran www.mundraub.org.

Na strani je na voljo zemljevid Nemčije, na katerem so zapisane točne lokacije sadnih dreves, ki jih lahko zastonj oberete. "Ne želimo, da sadje, ki ne pripada nikomur, gnije na drevesih," so zapisali na strani. Rabutanje sadja poskušajo približati ljudem in ga narediti družbeno sprejemljivega.

Število dodanih dreves je vedno večje, zato bodo poskusili zagotoviti, da bodo lastniki dreves dovolili obiranje. Na spletni strani opozarjajo, naj ljudje ne obirajo sadja, če so v dvomih, ali je to dovoljeno.

Upajo, da bodo ljudje ponovno odkrili sadje, ki ga imajo na pragu, in se uprli "organskim jabolkom in češnjam iz tujine vsaj med julijem in novembrom".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.