Zemlji se bliža ogromen komet

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Letos bo mimo Zemlje letel komet, ki bo poskrbel za pravi spektakel.
Oglej si celoten članek

Ruska astronoma Artjom Novičonok in Vitali Nevski sta že lansko odkrila nov komet, ki leti v smeri Zemlje. Njegov premer znaša nekaj več kot 3 kilometre, sestavljajo pa ga led in skale.Komet vsak dan pridobiva na hitrosti in postaja vse svetlejši.

Postane lahko svetelješi od lune

Komet 2012 S1 leti po podobni krožnici kot veliki komet iz leta 1680, ki je povzročil enega najbolj atraktivnih prizorov v bližnjem vesolju, odkar človeštvo organizirano opazuje vesolje. Po mnenju znanstvenikov lahko komet 2012 S1 ob približanju Zemlji postane svetlejši od polne lune.

Komet bo po napovedih astronomov avgusta 2013 viden z običajnim daljnogledom, konec oktobra istega leta, pa bo v kolikor preživi letenje mimo Sonca, viden tudi s prostim očesom. 

Poskrbel bo  za spektakel na nebu, življenja na Zemlji pa ne bo ogrozil. Mimo našega planeta bo letel na najmanjši oddaljenosti 59 milijonov kilometrov, če bo preživel letenje mimo Sonca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.