Svet
123 ogledov

Zemlji se bliža ogromen komet

nekateri otroci si bodo želeli postati vesoljski piloti, nekateri od njih pa si Žurnal24 main
Letos bo mimo Zemlje letel komet, ki bo poskrbel za pravi spektakel.

Ruska astronoma Artjom Novičonok in Vitali Nevski sta že lansko odkrila nov komet, ki leti v smeri Zemlje. Njegov premer znaša nekaj več kot 3 kilometre, sestavljajo pa ga led in skale.Komet vsak dan pridobiva na hitrosti in postaja vse svetlejši.

Postane lahko svetelješi od lune

Komet 2012 S1 leti po podobni krožnici kot veliki komet iz leta 1680, ki je povzročil enega najbolj atraktivnih prizorov v bližnjem vesolju, odkar človeštvo organizirano opazuje vesolje. Po mnenju znanstvenikov lahko komet 2012 S1 ob približanju Zemlji postane svetlejši od polne lune.

Komet bo po napovedih astronomov avgusta 2013 viden z običajnim daljnogledom, konec oktobra istega leta, pa bo v kolikor preživi letenje mimo Sonca, viden tudi s prostim očesom. 

Poskrbel bo  za spektakel na nebu, življenja na Zemlji pa ne bo ogrozil. Mimo našega planeta bo letel na najmanjši oddaljenosti 59 milijonov kilometrov, če bo preživel letenje mimo Sonca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.