Žena vodje IS kriva za smrt ameriške humanitarke

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Soproga ubitega nekdanjega vodje Islamske države Abu Sayyafa je obtožena sodelovanja pri smrti ameriške humanitarne delavke Kayle Mueller.
Oglej si celoten članek

Ameriško humanitarno delavko Kaylo Mueller so islamski skrajneži ubili lansko leto, potem ko so jo najprej v Siriji nekaj časa držali zajeto kot talko. Ameriško pravosodno ministrstvo sporoča, da sta za njeno smrt kriva že ppokojni eden izmed vodij Islamske države Abu Sayyaf in njegova žena Nisreen Assad Ibrahim Bahar, znana tudi pod imenom Umm Sayyaf.

Ameriške varnostno obveščevalne službe so, kot poročajo ameriški mediji, družino pokojne humanitarne delavke med drugim obvestile tudi, da so ubito Kaylo pred smrtjo večkrat posilili.

25-letnica, ki naj bi sodelovala pri njeni smrti, je trenutno v iraškem zaporu, kjer jo čaka sojenje zaradi sodelovanja pri terorizmu, še navaja ameriško pravosodno ministrstvo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.