Svet
22 ogledov

Žena vodje IS kriva za smrt ameriške humanitarke

Islamska država Profimedias
Soproga ubitega nekdanjega vodje Islamske države Abu Sayyafa je obtožena sodelovanja pri smrti ameriške humanitarne delavke Kayle Mueller.

Ameriško humanitarno delavko Kaylo Mueller so islamski skrajneži ubili lansko leto, potem ko so jo najprej v Siriji nekaj časa držali zajeto kot talko. Ameriško pravosodno ministrstvo sporoča, da sta za njeno smrt kriva že ppokojni eden izmed vodij Islamske države Abu Sayyaf in njegova žena Nisreen Assad Ibrahim Bahar, znana tudi pod imenom Umm Sayyaf.

Ameriške varnostno obveščevalne službe so, kot poročajo ameriški mediji, družino pokojne humanitarne delavke med drugim obvestile tudi, da so ubito Kaylo pred smrtjo večkrat posilili.

25-letnica, ki naj bi sodelovala pri njeni smrti, je trenutno v iraškem zaporu, kjer jo čaka sojenje zaradi sodelovanja pri terorizmu, še navaja ameriško pravosodno ministrstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.