Zgodovinsko srečanje po tisoč letih

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Papež Frančišek in patriarh Kiril se bosta prihodnji teden sestala na zgodovinskem srečanju, prvem po razkolu krščanskega sveta leta 1054
Oglej si celoten članek

Papež Frančišek in patriarh ruske pravoslavne cerkve Kiril se bosta prihodnji petek sešla na Kubi na prvem zgodovinskem srečanju, so danes sporočili iz Vatikana.

Papež se bo na Kubi ustavil na svoji poti v Mehiko. Najvišja predstavnika obeh cerkva se bosta sešla 12. februarja na letališču v Havani. Tam bosta najprej imela pogovore na štiri oči, srečanje pa bosta sklenila s sprejetjem skupne izjave.

Zbližanje z drugimi krščanskimi cerkvami

Gre za prvo srečanje vrhovnih poglavarjev katoliške in ruske pravoslavne cerkve po razkolu krščanskega sveta na rimskokatoliški in pravoslavni del leta 1054. Kot so še sporočili iz Vatikana, bo srečanje pomemben mejnik v odnosih med obema cerkvama.

Papež Frančišek je že ob začetku pontifikata leta 2013 zbližanje z drugimi krščanskimi cerkvami izpostavil kot eno od prednostnih nalog.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 14:21 6. Februar 2016.

    . no. 962. a tisoč ? na uč

  • 06:48 6. Februar 2016.

    ja to pa je najdaljša monarhija na Zemlji...kako razumen človek v civilizaciji visoke tehnologije in znanosti lahko verjame v te …

  • 00:02 6. Februar 2016.

    Sovražnik je skupen. Pozdravljam srečanje.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.