Svet
6 ogledov

Zgodovinsko srečanje po tisoč letih

Patriarh ruske pravoslavne cerkve Kiril Profimedias
Papež Frančišek in patriarh Kiril se bosta prihodnji teden sestala na zgodovinskem srečanju, prvem po razkolu krščanskega sveta leta 1054

Papež Frančišek in patriarh ruske pravoslavne cerkve Kiril se bosta prihodnji petek sešla na Kubi na prvem zgodovinskem srečanju, so danes sporočili iz Vatikana.

Papež se bo na Kubi ustavil na svoji poti v Mehiko. Najvišja predstavnika obeh cerkva se bosta sešla 12. februarja na letališču v Havani. Tam bosta najprej imela pogovore na štiri oči, srečanje pa bosta sklenila s sprejetjem skupne izjave.

Zbližanje z drugimi krščanskimi cerkvami

Gre za prvo srečanje vrhovnih poglavarjev katoliške in ruske pravoslavne cerkve po razkolu krščanskega sveta na rimskokatoliški in pravoslavni del leta 1054. Kot so še sporočili iz Vatikana, bo srečanje pomemben mejnik v odnosih med obema cerkvama.

Papež Frančišek je že ob začetku pontifikata leta 2013 zbližanje z drugimi krščanskimi cerkvami izpostavil kot eno od prednostnih nalog.

Komentarjev 4
  • s.i.k. 14:21 06.februar 2016.

    . no. 962. a tisoč ? na uč

  • malonaokoli 06:48 06.februar 2016.

    ja to pa je najdaljša monarhija na Zemlji...kako razumen človek v civilizaciji visoke tehnologije in znanosti lahko verjame v te srednjeveške zgodbice, ki nimajo ne repa ne glave...kar nekaj blebečejo in verniki se sploh ne poglobijo v nelogično vsebino, banalno ...prikaži več in na to vsebino služijo in se debelijo posamezniki.EU bi morala sprejeti zakon, ki nalaga visok davek na človeško neumnost. Naj vsak vernik plačuje davek za svojega boga in preneha izkoriščat vse državljane za svojo duhovnost. Naj vsak verjame v kar hoče in to tudi sam vzdržuje.

  • sprehajalec 00:02 06.februar 2016.

    Sovražnik je skupen. Pozdravljam srečanje.