Zgrabil psa za rep, rešil dekle

Foto: Žurnal24 Devetnajstletnica je skupino 33 turistov, med njimi tri otroke, peljala na plava
Devetnajstletnico je iz čeljusti velikega belega morskega psa rešil tako, da je morskega psa prijel za rep. Po uspešnem posredovanju moški odkorakal v neznano.
Oglej si celoten članek

Skupina turistov je bila na potapljanju ob zahodni obali Avstralije, ko je približno trimetrski morski pes napadel 19-letno vodičko, poroča PerthNow. Morski pes je dekle ugriznil v levi bok in zadnjico.

Zgrabil ga je za rep
Frank Pisani, eden prvih reševalcev na kraju dogodka, meni, da Elyse Franckom ne bi preživela, če neznanec ne bi posredoval. "Ko jo je morski pes ugriznil, se je obregnil ob večjega moškega, ki je prijel morskega psa za rep, zaradi česar je ta izpustil dekle,“ pojasnjuje Pisani. "Dekle je začelo toniti, zato jo je moški dvignil na površje in spravil nazaj na čoln.“

Na čolnu je bil reševalec, a ni imel na voljo nobenih medicinskih pripomočkov. Reševalci so morali ob prihodu na kraj nesreče poskrbeti za zaustavitev krvavitve. "Porabili smo vso prvo pomoč in storili vse, da smo ustavili krvavitev pred prihodom helikopterja,“ dogajanje opisuje Pisani.

Rešitelj odkorakal v neznano
Dekle so odpeljali v mornariško bazo, kjer so jo oskrbeli vojaški zdravniki, nato pa odpeljali v bolnišnico v Perthu. Ko se je čoln vrnil na obalo, je rešitelj odkorakal proč z besedami: "Želim si samo, da bi bilo z dekletom vse v redu".

Elysina sestra Samantha je dejala, da naj bi sestra bolnišnico zapustila kmalu. Prepričana je, da je nesreča ne bo odvrnila od vode. "Zagotovo bo šla nazaj (v vodo, op. p.). Že od otroštva je voda njena strast,“ meni Samantha.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.