Svet
25 ogledov

Zgrabil psa za rep, rešil dekle

Devetnajstletnica je skupino 33 turistov, med njimi tri otroke, peljala na plava Žurnal24 main
Devetnajstletnico je iz čeljusti velikega belega morskega psa rešil tako, da je morskega psa prijel za rep. Po uspešnem posredovanju moški odkorakal v neznano.

Skupina turistov je bila na potapljanju ob zahodni obali Avstralije, ko je približno trimetrski morski pes napadel 19-letno vodičko, poroča PerthNow. Morski pes je dekle ugriznil v levi bok in zadnjico.

Zgrabil ga je za rep
Frank Pisani, eden prvih reševalcev na kraju dogodka, meni, da Elyse Franckom ne bi preživela, če neznanec ne bi posredoval. "Ko jo je morski pes ugriznil, se je obregnil ob večjega moškega, ki je prijel morskega psa za rep, zaradi česar je ta izpustil dekle,“ pojasnjuje Pisani. "Dekle je začelo toniti, zato jo je moški dvignil na površje in spravil nazaj na čoln.“

Na čolnu je bil reševalec, a ni imel na voljo nobenih medicinskih pripomočkov. Reševalci so morali ob prihodu na kraj nesreče poskrbeti za zaustavitev krvavitve. "Porabili smo vso prvo pomoč in storili vse, da smo ustavili krvavitev pred prihodom helikopterja,“ dogajanje opisuje Pisani.

Rešitelj odkorakal v neznano
Dekle so odpeljali v mornariško bazo, kjer so jo oskrbeli vojaški zdravniki, nato pa odpeljali v bolnišnico v Perthu. Ko se je čoln vrnil na obalo, je rešitelj odkorakal proč z besedami: "Želim si samo, da bi bilo z dekletom vse v redu".

Elysina sestra Samantha je dejala, da naj bi sestra bolnišnico zapustila kmalu. Prepričana je, da je nesreča ne bo odvrnila od vode. "Zagotovo bo šla nazaj (v vodo, op. p.). Že od otroštva je voda njena strast,“ meni Samantha.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.