Zgražanje in grožnje najstnici zaradi mesa

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Škandal zaradi najstnice, ki je pojedla meso lastnega konja.
Oglej si celoten članek

Norveška najstnica, 18-letna Pia Olden, se je znašla v središču škandala, potem ko je na Facebooku objavila, da je zaužila meso lastnega konja. Pripisala je, da je bilo najboljšega okusa od vsega mesa, ki ga je kdajkoli pojedla. Zaradi zapisa je prejela celo grožnje s smrtjo.

Opisala je, da je njena družina v zamrzovalniku shranila filete konja, ki so ga v lanskem letu zaradi bolezni uspavali, povzema Daily Mail. Zapis na Facebooku je objavila nedavno; opisala je, da je pripravila konjsko meso s čilijem in mangom, pri tem pa komentirala, da če že uživa tovrstno meso, naj bo vsaj od njenega lastnega konja.

Njen zapis je sprožil številna zgražnja, številni komentatorji so ji privoščili smrt, eden je menil, da je potrebno najstnici odvzeti pravico do posedovanja živali. Najostrejše kritike so 18-letnici namenile njene kolegice iz jahalnega športa. Oldenova jim namenja vprašanje: "Ali bi bilo bolje, da bi truplo zakopali in da bi meso pojedli črvi?"

Izpostavlja tudi, da ima zaradi dejstva, da je odrasla na kmetiji drugačen, bolj realističen odnos do živali.

Potem ko je njena objava na Facebooku povzročila pravi škandal na Norveškem, jo je najstnica umaknila. Ne glede na to svojo odločitev pa vztraja pri mnenju, da ni storila nič napačnega.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 20:02 10. Oktober 2019.

    nasa druzina je bila redna stranka mesarije Krusic od kar je obstajala, izkljucno s konskim mesom. To meso je najbolj …

  • 08:07 9. Oktober 2019.

    Dokaz več, da so različni vegani in socialistični aktivisti izjemno nasilni, čeprav so jih polna usta o nenasilju

  • 19:55 8. Oktober 2019.

    Naredila je tisto, kar je prav in smiselno, če imaš naravo rad.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.