Svet
4508 ogledov

Zgražanje in grožnje najstnici zaradi mesa

Pia Olden Facebook
Škandal zaradi najstnice, ki je pojedla meso lastnega konja.

Norveška najstnica, 18-letna Pia Olden, se je znašla v središču škandala, potem ko je na Facebooku objavila, da je zaužila meso lastnega konja. Pripisala je, da je bilo najboljšega okusa od vsega mesa, ki ga je kdajkoli pojedla. Zaradi zapisa je prejela celo grožnje s smrtjo.

Opisala je, da je njena družina v zamrzovalniku shranila filete konja, ki so ga v lanskem letu zaradi bolezni uspavali, povzema Daily Mail. Zapis na Facebooku je objavila nedavno; opisala je, da je pripravila konjsko meso s čilijem in mangom, pri tem pa komentirala, da če že uživa tovrstno meso, naj bo vsaj od njenega lastnega konja.

Njen zapis je sprožil številna zgražnja, številni komentatorji so ji privoščili smrt, eden je menil, da je potrebno najstnici odvzeti pravico do posedovanja živali. Najostrejše kritike so 18-letnici namenile njene kolegice iz jahalnega športa. Oldenova jim namenja vprašanje: "Ali bi bilo bolje, da bi truplo zakopali in da bi meso pojedli črvi?"

Izpostavlja tudi, da ima zaradi dejstva, da je odrasla na kmetiji drugačen, bolj realističen odnos do živali.

Potem ko je njena objava na Facebooku povzročila pravi škandal na Norveškem, jo je najstnica umaknila. Ne glede na to svojo odločitev pa vztraja pri mnenju, da ni storila nič napačnega.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
 • Avatar Maja Kajza
  marelica 20:02 10.oktober 2019.

  nasa druzina je bila redna stranka mesarije Krusic od kar je obstajala, izkljucno s konskim mesom. To meso je najbolj cisto meso dobro za bolnike....bi me pa skrbelo ce bi ponujali meso od bolne zivali kot v tem primeru. Kmetije ...prikaži več po celem svetu gojijo zivali za prehrano.

 • teo 08:07 09.oktober 2019.

  Dokaz več, da so različni vegani in socialistični aktivisti izjemno nasilni, čeprav so jih polna usta o nenasilju

 • Pepe007 19:55 08.oktober 2019.

  Naredila je tisto, kar je prav in smiselno, če imaš naravo rad.