Zgražanje pri sosedih: zdravniki ob truplu plesali in peli

Foto: Twitter
Foto: Twitter
Profesorji univerze in specialisti sodne medicine peli in plesali ob telesu, ki je bilo darovano v znanstvene namene.
Oglej si celoten članek

V Italiji je v soboto zvečer po socialnih omrežjih zaokrožil video sramotne zabave zdravnikov. Posnetek je postal hitro viralen, saj zdravniki plešejo in pojejo tik ob kolegih, ki izvajajo obdukcijo na človeškem truplu. 

"Nespoštljivo vedenje, ki ga v Italiji še niso zabeležili"

Video prikazuje približno dvajset zdravnikov v učilnici, skoraj vsi stojijo, nekateri nosijo halje. V ozadju odmeva prepoznavna skladba "Gioca Jouer" Claudia Cecchette. Glasnost je visoka, večina jih pleše in se smeje. To ne bi bilo nič čudnega, če ne bi pred njimi skupina kolegov izvajala obdukcijo na truplu, ki je bilo darovano v znanstvene namene.

Nekaj korakov stran je še eno telo, ki je pokrito z odejo.

Kot poroča italijanska tiskovna agencija Ansa, je šlo za posnetek z mednarodnega tečaja na Malti, kjer je bilo tudi veliko profesorjev iz znanih italijanskih univerz. Posnetki so se hitro razširili po spletu in sprožili jezo in ogorčenje med uporabniki. Po mnenju Filippa Anellija, predsednika Nacionalne zveze zdravniških zbornic (Fnomceo), gre za "nespoštljivo" vedenje, ki v Italiji še ni bilo zabeleženo.

"Verjamem, da si poklic zasluži spoštovanje," je dodal, "a je treba spoštovati tudi trupla. Zdravniška zbornica bo opravila oceno vedenja vpletenih strokovnjakov". 

Glede dogodka so se oglasili tudi italijanski specialisti sodne medicine, ki so člani Simle, italijanskega združenja za sodno medicino in zavarovanja. Preko besed predsednika Francesca Introneja so se distancirali od dogodka, vedenje strokovnjakov v univerzitetni učilnici na Malti pa opisali kot "nesprejemljivo".

"Vedenje italijanskih zdravnikov je vedno usmerjeno v največje spoštovanje dostojanstva trupla in svojcev," je poudaril.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 37

  • 12:55 16. April 2024.

    A je vojne v UA konec ali samo zmaguje tisti , ki vam ni všeč ! Živela majka Rusija in …

  • 10:29 15. April 2024.

    Ali res niste zmožni komentirati vsebine članka? Psihične težave se rešujejo drugje pa brez zamere.🤔

  • 09:47 15. April 2024.

    Ob gornjih komentarjih mi gre dobesedno na bruhanje! Kletne 🐑🐑🐑 izkoristijo vsako priliko, da pljuvajo po pernatih živalih. Verjetno še …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.