Življenje najboljše na Finskem

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Praga Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Luksemburg Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 (Foto: iStockphoto) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 null Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Atene Foto: Žurnal24 Riederalp, Švica Foto: Žurnal24 Stockholm, Švedska Foto: Žurnal24 Tokio, Japonska Foto: Žurnal24 Zagreb, Hrvaška Foto: Žurnal24 Grad Elsinore, Danska Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Pisa, Italija Foto: Žurnal24 Tel Aviv, Izrael Foto: Žurnal24 Lizbona Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Med možnimi tarčami terorističnih napadov v Evropi je tudi znameniti Eifflov sto Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Jug Čila
Revija Newsweek je sestavila lestvico stotih najboljših držav za življenje, med katerimi se je na prvo mesto uvrstila Finska.
Oglej si celoten članek

Slovenija je na lestvici zasedla 24. mesto, kar je štiri mesta pred Hrvaško, eno mesto za Italijo in šest mest za Avstrijo.

Pri Newsweeku so ocenjevali kakovost življenja, dinamiko gospodarstva, politično stabilnost in zdravstveno oskrbo. Skupna ocena Finske je 89,3 točke, Slovenija pa si je prislužila enajst točk manj. Najmanj točk smo Slovenci dobili pri kriteriju gospodarske dinamike, največ pa pri kriteriju politično okolje.

V sam vrh so se sicer uvrstile kar štiri skandinavske države. Na tretjem mestu je pristala Švedska, na petem Norveška in na desetem Danska. Naj dodamo, da se je na zadnje mesto uvrstila afriška država Burkina Faso, ki si je prislužila 33,6 točke.

Za družino najboljše v Franciji
Najboljša država za uživanje v hrani je Španija, za potovanje z avtomobilom Južnoafriška republika, na Malti pa imajo najugodnejše vreme. Za družino je najboljša Francija, starejšim se najbolje godi na Japonskem. Za plastične operacije pa je najboljša Brazilija.

Najboljši seks na Češkem
Newsweek je ob tem objavil tudi ločen šaljiv seznam nekaterih dejavnosti in držav, ki so najboljše za njihovo izvajanje. Tako je na primer Indija najboljša država za spuščanje zmajev s streh hiš, Češka je najboljša država za seks, Nizozemska je najprijaznejša do istospolno usmerjenih, Belgija pa je najboljša država za lastnike psov.

V galeriji si oglejte prvo trideseterico, kjer je po mnenju revije Newsweek najbolje živeti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.