Svet
123 ogledov

Življenje najboljše na Finskem

1/30
Žurnal24 main
Revija Newsweek je sestavila lestvico stotih najboljših držav za življenje, med katerimi se je na prvo mesto uvrstila Finska.

Slovenija je na lestvici zasedla 24. mesto, kar je štiri mesta pred Hrvaško, eno mesto za Italijo in šest mest za Avstrijo.

Pri Newsweeku so ocenjevali kakovost življenja, dinamiko gospodarstva, politično stabilnost in zdravstveno oskrbo. Skupna ocena Finske je 89,3 točke, Slovenija pa si je prislužila enajst točk manj. Najmanj točk smo Slovenci dobili pri kriteriju gospodarske dinamike, največ pa pri kriteriju politično okolje.

V sam vrh so se sicer uvrstile kar štiri skandinavske države. Na tretjem mestu je pristala Švedska, na petem Norveška in na desetem Danska. Naj dodamo, da se je na zadnje mesto uvrstila afriška država Burkina Faso, ki si je prislužila 33,6 točke.

Za družino najboljše v Franciji
Najboljša država za uživanje v hrani je Španija, za potovanje z avtomobilom Južnoafriška republika, na Malti pa imajo najugodnejše vreme. Za družino je najboljša Francija, starejšim se najbolje godi na Japonskem. Za plastične operacije pa je najboljša Brazilija.

Najboljši seks na Češkem
Newsweek je ob tem objavil tudi ločen šaljiv seznam nekaterih dejavnosti in držav, ki so najboljše za njihovo izvajanje. Tako je na primer Indija najboljša država za spuščanje zmajev s streh hiš, Češka je najboljša država za seks, Nizozemska je najprijaznejša do istospolno usmerjenih, Belgija pa je najboljša država za lastnike psov.

V galeriji si oglejte prvo trideseterico, kjer je po mnenju revije Newsweek najbolje živeti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.