Zlom rublja - poceni karte za Tajsko in Maldive

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Hud padec rublja zelo skrbi naša podjetja, ki poslujejo v Rusiji, ampak kot pravijo, je vsaka kriza tudi priložnost.
Oglej si celoten članek

Zaradi padca rublja se lahko z Aeroflotom iz Benetk v Bangkok ali na Maldive leti za dobrih 350 evrov, je objavil specializirani portal za akcije letalskih kart posvetu.si.

Ob nakupu je treba izbrati plačilo v rubljih, koliko boste za letalsko karto na koncu plačali v evrih, pa bo odvisno od tega, po kakšnem menjalnem tečaju bo menjavo opravil ponudnik vaše kreditne kartice.

Apple ustavil prodajo v Rusiji

Zaradi divjega tečaja rublja je Apple ustavil spletno prodajo svojih izdelkov, poroča BBC. Zaradi padca rublja je Apple prejšnji teden cene v Rusiji dvignil za 20 odstotkov, saj so bili zaradi padca tečaja njihovi izdelki cenejši, kot drugje v Evropi, zdaj pa je tečaj preveč nestabilen, da bi lahko oblikovali cene. Na njihovi ruski spletni strani so sicer objavili, da stran nadgrajujejo. 

Delnice Krke in Gorenja, za katera je Rusija pomemben trg, so na borzi v začetku trgovanja padle za skoraj deset odstotkov.

Rusko finančno ministrstvo je danes za stabilizacijo rublja začelo prodajati tuje valute.

Rusijo so prizadele predvsem nizke cene nafte, na katero so vezane cene plina.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.