Svet
52 ogledov

Zlom rublja - poceni karte za Tajsko in Maldive

Letalo Aeroflot Nord Žurnal24 main
Hud padec rublja zelo skrbi naša podjetja, ki poslujejo v Rusiji, ampak kot pravijo, je vsaka kriza tudi priložnost.

Zaradi padca rublja se lahko z Aeroflotom iz Benetk v Bangkok ali na Maldive leti za dobrih 350 evrov, je objavil specializirani portal za akcije letalskih kart posvetu.si.

Ob nakupu je treba izbrati plačilo v rubljih, koliko boste za letalsko karto na koncu plačali v evrih, pa bo odvisno od tega, po kakšnem menjalnem tečaju bo menjavo opravil ponudnik vaše kreditne kartice.

Apple ustavil prodajo v Rusiji

Zaradi divjega tečaja rublja je Apple ustavil spletno prodajo svojih izdelkov, poroča BBC. Zaradi padca rublja je Apple prejšnji teden cene v Rusiji dvignil za 20 odstotkov, saj so bili zaradi padca tečaja njihovi izdelki cenejši, kot drugje v Evropi, zdaj pa je tečaj preveč nestabilen, da bi lahko oblikovali cene. Na njihovi ruski spletni strani so sicer objavili, da stran nadgrajujejo. 

Delnice Krke in Gorenja, za katera je Rusija pomemben trg, so na borzi v začetku trgovanja padle za skoraj deset odstotkov.

Rusko finančno ministrstvo je danes za stabilizacijo rublja začelo prodajati tuje valute.

Rusijo so prizadele predvsem nizke cene nafte, na katero so vezane cene plina.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.