Zlorabe tudi v Afriki

Foto: Žurnal24 (Foto: Dejan Mijović)
Škandali v cerkvi se ne dogajajo le v Evropi in Združenih državah, pač pa tudi v Afriki, opozarja nadškof iz Johannesburga. Pričanja o zlorabah tudi tam.
Oglej si celoten članek

Nadškof Buti Tlhagale iz Johannesburga je izpostavil primer župnika Jamesa Tullija; zanj je danes 40-letni učitelj povedal, da ga je večkrat zlorabil in zlorabljanja tudi podrobno opisal: župnik je od dečka zahteval, naj se igra z njegovim penisom, dokler se ni popolnoma vzburil. Zatem je zahteval, da je organ vzel v usta, kar je poimenoval "lizanje lizike".

Učitelj je želel ostati anonimen, saj je zaposlen v katoliški šoli in se boji, da bi ostal brez dela, če bi se izkazalo, da je ravno on prijavil župnika.

Zlorabljanje nadaljeval v ZDA
Po prijavi je cerkev Tullija preselila v Združene države Amerike, kjer je z zlorabami nadaljeval. Sodišče ga je obsodilo, da je mladoletnim dekletom dajal alkohol, nato pa jih spolno zlorabljal.

Sporni duhovnik je skupaj s sodbo dobil tudi prepoved opravljanja duhovniške službe, zato se je vrnil v Sierra Leone, kjer je službo opravljal nemoteno naprej, in sicer od leta 1984 do 1998.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.