Svet
21 ogledov

Zlorabe tudi v Afriki

(Foto: Dejan Mijović) Žurnal24 main
Škandali v cerkvi se ne dogajajo le v Evropi in Združenih državah, pač pa tudi v Afriki, opozarja nadškof iz Johannesburga. Pričanja o zlorabah tudi tam.

Nadškof Buti Tlhagale iz Johannesburga je izpostavil primer župnika Jamesa Tullija; zanj je danes 40-letni učitelj povedal, da ga je večkrat zlorabil in zlorabljanja tudi podrobno opisal: župnik je od dečka zahteval, naj se igra z njegovim penisom, dokler se ni popolnoma vzburil. Zatem je zahteval, da je organ vzel v usta, kar je poimenoval "lizanje lizike".

Učitelj je želel ostati anonimen, saj je zaposlen v katoliški šoli in se boji, da bi ostal brez dela, če bi se izkazalo, da je ravno on prijavil župnika.

Zlorabljanje nadaljeval v ZDA
Po prijavi je cerkev Tullija preselila v Združene države Amerike, kjer je z zlorabami nadaljeval. Sodišče ga je obsodilo, da je mladoletnim dekletom dajal alkohol, nato pa jih spolno zlorabljal.

Sporni duhovnik je skupaj s sodbo dobil tudi prepoved opravljanja duhovniške službe, zato se je vrnil v Sierra Leone, kjer je službo opravljal nemoteno naprej, in sicer od leta 1984 do 1998.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.