Zmrznili dve plezalki

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Trojico presenetilo hladno vreme. Reševalci so jih našli še žive, nato pa se je še bolj zapletlo.
Oglej si celoten članek

V Alpah ob italijansko-švicarski meji, na višini 4000 metrov, sta zmrznili dve plezalki, so danes sporočili reševalci v italijanski deželi Dolina Aoste na severozahodu Italije. Z ženskama je bil še moški, ki so ga v soboto pozno zvečer zaradi podhladitve in ozeblin prepeljali v švicarsko bolnišnico.

Trojica je bila namenjena na Dufourspitze v Peninskih Alpah, ki je z dobrimi 4360 metri eden najvišjih vrhov v Alpah in Evropi. Vrh je del masiva Monte Rosa na meji med Italijo in Švico, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Preden so jih v soboto našli na italijanski strani Vincentove piramide, malo nižjega vrha, so veljali za pogrešane. Reševalci so jih najprej odpeljali v bližnjo kočo, a reševalni helikopter zaradi ekstremnega vremena in močnih vetrov ni mogel vzleteti pred nočjo, zato se je reševalna operacija zavlekla.

Ženski, po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA obe Italijanki z Piemonta, sta v vmesnem času umrli, oživljanje ni bilo uspešno.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.