Svet
4243 ogledov

Zmrznili dve plezalki

Dufourspitze gore Švicarske Alpe Profimedia
Trojico presenetilo hladno vreme. Reševalci so jih našli še žive, nato pa se je še bolj zapletlo.

V Alpah ob italijansko-švicarski meji, na višini 4000 metrov, sta zmrznili dve plezalki, so danes sporočili reševalci v italijanski deželi Dolina Aoste na severozahodu Italije. Z ženskama je bil še moški, ki so ga v soboto pozno zvečer zaradi podhladitve in ozeblin prepeljali v švicarsko bolnišnico.

Trojica je bila namenjena na Dufourspitze v Peninskih Alpah, ki je z dobrimi 4360 metri eden najvišjih vrhov v Alpah in Evropi. Vrh je del masiva Monte Rosa na meji med Italijo in Švico, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Preden so jih v soboto našli na italijanski strani Vincentove piramide, malo nižjega vrha, so veljali za pogrešane. Reševalci so jih najprej odpeljali v bližnjo kočo, a reševalni helikopter zaradi ekstremnega vremena in močnih vetrov ni mogel vzleteti pred nočjo, zato se je reševalna operacija zavlekla.

Ženski, po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA obe Italijanki z Piemonta, sta v vmesnem času umrli, oživljanje ni bilo uspešno.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.