Znesel se je nad božično drevo pred televizijsko hišo

Foto: Profimedia
Šlo je za starega znanca policije.
Oglej si celoten članek

Newyorški brezdomec je v sredo zažgal božično drevo pred poslopjem televizije Fox News na 6. aveniji na Manhattnu. 49-letnega brezdomca Craiga Tamanaho, ki je bil doslej že trikrat aretiran, so pridržali, a motiva za dejanje še niso uspeli odkriti.

Tamanaha je v sredo zjutraj splezal na drevo, ki sicer ni pravo drevo, ampak okrog 15 metrov visoka umetna skulptura, in ga zažgal s papirji, ki jih je imel pri sebi. Ogenj se je razširil na druga manjša drevesa, ki so bila del instalacije.

Tamanaha se je umaknil na varno in od daleč opazoval svojo stvaritev. Pri tem so ga opazili varnostniki, ki so ga takoj naznanili policistom, ti pa so ga aretirali. Hitro so ga obtožili požiga, brezobzirnega ogrožanja, kriminalnega motenja posesti in še kupa drugih zadev. Sumijo ga, da je skušal najprej uničiti pravo božično drevo pred Rockefellerjevim centrom, kjer je sedež televizije NBC, vendar ni mogel zraven, zato si je izbral lažjo tarčo.

Televizija Fox, ki je je za božično razstavo pred svojim poslopjem plačala pol milijona dolarjev, obljublja, da bo ta znova postavljena še pred božičem.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:14 9. December 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec …

  • 09:39 9. December 2021.

    eh, to je samo del umetniške inštalacije.. tile varnostniki in policaji nimajo smisla za umetnost..

  • 09:37 9. December 2021.

    Zeblo ga je, pa se je šel malo segret. Zdaj bo pa še malo v zaporu, na toplem, pa bo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.