Svet
908 ogledov

Znesel se je nad božično drevo pred televizijsko hišo

novoletna jelka lučke
Šlo je za starega znanca policije.

Newyorški brezdomec je v sredo zažgal božično drevo pred poslopjem televizije Fox News na 6. aveniji na Manhattnu. 49-letnega brezdomca Craiga Tamanaho, ki je bil doslej že trikrat aretiran, so pridržali, a motiva za dejanje še niso uspeli odkriti.

Tamanaha je v sredo zjutraj splezal na drevo, ki sicer ni pravo drevo, ampak okrog 15 metrov visoka umetna skulptura, in ga zažgal s papirji, ki jih je imel pri sebi. Ogenj se je razširil na druga manjša drevesa, ki so bila del instalacije.

Tamanaha se je umaknil na varno in od daleč opazoval svojo stvaritev. Pri tem so ga opazili varnostniki, ki so ga takoj naznanili policistom, ti pa so ga aretirali. Hitro so ga obtožili požiga, brezobzirnega ogrožanja, kriminalnega motenja posesti in še kupa drugih zadev. Sumijo ga, da je skušal najprej uničiti pravo božično drevo pred Rockefellerjevim centrom, kjer je sedež televizije NBC, vendar ni mogel zraven, zato si je izbral lažjo tarčo.

Televizija Fox, ki je je za božično razstavo pred svojim poslopjem plačala pol milijona dolarjev, obljublja, da bo ta znova postavljena še pred božičem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Josephine_Williams 15:14 09.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • rd2dmk2 09:39 09.december 2021.

    eh, to je samo del umetniške inštalacije.. tile varnostniki in policaji nimajo smisla za umetnost..

  • Naklonsky 09:37 09.december 2021.

    Zeblo ga je, pa se je šel malo segret. Zdaj bo pa še malo v zaporu, na toplem, pa bo zima mimo.