Znova strelski pohod: trije mrtvi

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V ameriški zvezni državi Pensilvanija je na občinskem srečanju v majhnem okraju Ross Township neki strelec ubil tri ljudi, še trije so bili ranjeni, rane pa je utrpel tudi strelec.
Oglej si celoten članek

Po poročanju ameriških medijev je strelca obvladal neki občinski uradnik, ki ga je nato ustrelil z lastnim orožjem.

Po navedbah novinarja Chrisa Reberja, ki se je udeležil srečanja v ponedeljek zvečer po lokalnem času, je strelec začel streljati skozi zid, kar je povzročilo paniko v dvorani, kjer se je srečanja udeležilo približno 15 ljudi. Strelec je nato vdrl v dvorano in začel streljati na navzoče.

Spor zaradi zemljišča 

Lokalna policija je sicer potrdila število mrtvih, ni pa želela ugibati o morebitnem motivu za strelski napad. Po poročanju ameriških medijev naj bi bil napadalec 59-letnik, ki je bil že dlje v sporu z občinskimi uradniki glede morebitne zaplembe njegovega zanemarjenega zemljišča. Občinski svetniki so se že lani odločili, da bodo proti njemu sprožili pravni postopek zaradi kršenja občinskih predpisov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.