Svet
16 ogledov

Znova strelski pohod: trije mrtvi

(Foto: null) Žurnal24 main
V ameriški zvezni državi Pensilvanija je na občinskem srečanju v majhnem okraju Ross Township neki strelec ubil tri ljudi, še trije so bili ranjeni, rane pa je utrpel tudi strelec.

Po poročanju ameriških medijev je strelca obvladal neki občinski uradnik, ki ga je nato ustrelil z lastnim orožjem.

Po navedbah novinarja Chrisa Reberja, ki se je udeležil srečanja v ponedeljek zvečer po lokalnem času, je strelec začel streljati skozi zid, kar je povzročilo paniko v dvorani, kjer se je srečanja udeležilo približno 15 ljudi. Strelec je nato vdrl v dvorano in začel streljati na navzoče.

Spor zaradi zemljišča 

Lokalna policija je sicer potrdila število mrtvih, ni pa želela ugibati o morebitnem motivu za strelski napad. Po poročanju ameriških medijev naj bi bil napadalec 59-letnik, ki je bil že dlje v sporu z občinskimi uradniki glede morebitne zaplembe njegovega zanemarjenega zemljišča. Občinski svetniki so se že lani odločili, da bodo proti njemu sprožili pravni postopek zaradi kršenja občinskih predpisov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.