Zobozdravnik okužil 7000 ljudi?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zobozdravnik uporabljal zarjavele in slabo sterilizirane instrumente, zaradi česar so se virusi širili med pacienti. 7000 pacientov so pozvali, naj se testirajo za viruse B n C ter hiv.
Oglej si celoten članek

Oblasti ameriške zvezne države Oklahome so danes poslale pisno priporočilo okrog 7000 osebam, naj se testirajo za viruse hepatitisa B in C ter hiv, ker obstaja možnost, da so se okužili v zobozdravstvenih klinikah v Tulsi in predmestju Owassu.

Zobozdravstveni kliniki Scotta Harringtona sta uporabljali zarjavele in slabo sterilizirane instrumente, zaradi česar so se virusi širili med pacienti. Zdravstvene oblasti Oklahome so začele preiskavo, ko so bolezni, ki se širijo med narkomani in s spolnimi odnosi, v povečanem številu odkrili pri ljudeh, ki nikakor ne spadajo v rizične skupine, na primer med dedki in babicami v predmestnih naseljih.

Vsem bolnikom sta bili skupni zobozdravstveni kliniki in preiskava je odkrila slabo higieno znotraj poslopij, ki sta na zunaj delovali precej čisti. Harrington se je začasno odpovedal licenci in prenehal z dejavnostjo, sredi aprila pa ga čaka zaslišanje o dokončnem odvzemu dovoljenja za opravljanje poklica zobozdravnika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • mph
    18:29 6. Avgust 2014.

    Kapitalizem pač, ko šteje edino denar.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.