Svet
41 ogledov

Zobozdravnik okužil 7000 ljudi?

Zobozdravnik Shutterstock
Zobozdravnik uporabljal zarjavele in slabo sterilizirane instrumente, zaradi česar so se virusi širili med pacienti. 7000 pacientov so pozvali, naj se testirajo za viruse B n C ter hiv.

Oblasti ameriške zvezne države Oklahome so danes poslale pisno priporočilo okrog 7000 osebam, naj se testirajo za viruse hepatitisa B in C ter hiv, ker obstaja možnost, da so se okužili v zobozdravstvenih klinikah v Tulsi in predmestju Owassu.

Zobozdravstveni kliniki Scotta Harringtona sta uporabljali zarjavele in slabo sterilizirane instrumente, zaradi česar so se virusi širili med pacienti. Zdravstvene oblasti Oklahome so začele preiskavo, ko so bolezni, ki se širijo med narkomani in s spolnimi odnosi, v povečanem številu odkrili pri ljudeh, ki nikakor ne spadajo v rizične skupine, na primer med dedki in babicami v predmestnih naseljih.

Vsem bolnikom sta bili skupni zobozdravstveni kliniki in preiskava je odkrila slabo higieno znotraj poslopij, ki sta na zunaj delovali precej čisti. Harrington se je začasno odpovedal licenci in prenehal z dejavnostjo, sredi aprila pa ga čaka zaslišanje o dokončnem odvzemu dovoljenja za opravljanje poklica zobozdravnika.

Komentarjev 1
  • mph 18:29 06.avgust 2014.

    Kapitalizem pač, ko šteje edino denar.