7 poletno vročih nasvetov

Foto: nlb
Foto: nlb
Škoda bi jih bilo prezreti.
Oglej si celoten članek

#1 Zdravje naj bo na prvem mestu 

Kljub izboljševanju stanja v mnogih državah previdnost še vedno ni odveč. Brezstično plačevanje s kartico ali mobilno denarnico NLB Pay je enostavno in varno.    

#2 Spremljajte svojo porabo 

Za lažji nadzor nad vso porabo na dopustu si namestite mobilno banko Klikin. Tudi kompleksnejše finančne storitve boste lahko opravili kar na plaži, saj lahko v Klikinu dokumente tudi oddaljeno podpišete. Tako lahko uredite npr. spremembo limitov na računih in karticah kar na plaži. 

#3 S sabo vzemite več kot le eno kartico 

Dve kartici (npr. debetna in z odloženim plačilom) predstavljata večjo varnost v primeru kraje ali izgube. Zato imejte poleg kartice osebnega računa s seboj tudi vsaj eno od mednarodnih plačilnih kartic z odloženim plačilom - Mastercard ali Visa

# 4 Poskrbite za varnost plačil 

Za varna plačila priporočamo uporabo mobilne denarnice NLB Pay. Z njo lahko varno plačujte tako na POS terminalih kot potrjujete spletna plačila. Pred odhodom pa ne pozabite naročiti SMS-Alarm o uporabi kartice in SMS-Opomnik o stanju na računu. 

#5 S seboj vzemite ravno prav gotovine 

Plačilno sredstvo, ki ga boste najpogosteje potrebovali, je odvisno od načina potovanja.  Če boste večino stroškov lahko plačali s kartico, vzemite s seboj le manjšo količino gotovine in se tako izognite provizijam na bankomatih v tujini. 

#6 Zavarujte svoje kartice pred izgubo ali krajo 

Vsi, ki imate NLB plačilni kartici Mastercard ali Viso, se lahko odločite še za dodatno zavarovanje za primer izgube ali kraje kartice. V zavarovanje so vključene vse imetnikove kartice. 

#7 Če potrebujete pomoč, smo vam vedno na voljo 

Čeprav banka verjetno ni vaša prva misel za "klic v sili", lahko ta storitev pomaga rešiti marsikatero zadrego. Zato smo vam vedno na voljo prek klica, video klica, klepeta ali e-pošte. 

Za več kliknite tukaj

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.