Uporabno
913 ogledov

7 poletno vročih nasvetov

NLB nlb
Škoda bi jih bilo prezreti.

#1 Zdravje naj bo na prvem mestu 

Kljub izboljševanju stanja v mnogih državah previdnost še vedno ni odveč. Brezstično plačevanje s kartico ali mobilno denarnico NLB Pay je enostavno in varno.    

#2 Spremljajte svojo porabo 

Za lažji nadzor nad vso porabo na dopustu si namestite mobilno banko Klikin. Tudi kompleksnejše finančne storitve boste lahko opravili kar na plaži, saj lahko v Klikinu dokumente tudi oddaljeno podpišete. Tako lahko uredite npr. spremembo limitov na računih in karticah kar na plaži. 

#3 S sabo vzemite več kot le eno kartico 

Dve kartici (npr. debetna in z odloženim plačilom) predstavljata večjo varnost v primeru kraje ali izgube. Zato imejte poleg kartice osebnega računa s seboj tudi vsaj eno od mednarodnih plačilnih kartic z odloženim plačilom - Mastercard ali Visa

# 4 Poskrbite za varnost plačil 

Za varna plačila priporočamo uporabo mobilne denarnice NLB Pay. Z njo lahko varno plačujte tako na POS terminalih kot potrjujete spletna plačila. Pred odhodom pa ne pozabite naročiti SMS-Alarm o uporabi kartice in SMS-Opomnik o stanju na računu. 

#5 S seboj vzemite ravno prav gotovine 

Plačilno sredstvo, ki ga boste najpogosteje potrebovali, je odvisno od načina potovanja.  Če boste večino stroškov lahko plačali s kartico, vzemite s seboj le manjšo količino gotovine in se tako izognite provizijam na bankomatih v tujini. 

#6 Zavarujte svoje kartice pred izgubo ali krajo 

Vsi, ki imate NLB plačilni kartici Mastercard ali Viso, se lahko odločite še za dodatno zavarovanje za primer izgube ali kraje kartice. V zavarovanje so vključene vse imetnikove kartice. 

#7 Če potrebujete pomoč, smo vam vedno na voljo 

Čeprav banka verjetno ni vaša prva misel za "klic v sili", lahko ta storitev pomaga rešiti marsikatero zadrego. Zato smo vam vedno na voljo prek klica, video klica, klepeta ali e-pošte. 

Za več kliknite tukaj