Do lepega nasmeha v 24 urah

Foto: Poliklinika Gikić
Foto: Poliklinika Gikić
Ste vedeli, da vsakega lahko doleti nenadno izpadanje zob? Za vas imamo rešitev, kako se temu izogniti ... In kako lahko v pičlih 24 urah pridete do popolnega nasmeha.
Oglej si celoten članek

Skrb za zobe je ključnega pomena pri ohranjanju zdravja. In ena glavnih stvari, ko gre za zdrave in lepe zobe, so vsekakor redni obiski pri zobozdravniku.

Foto: Poliklinika Gikić Poliklinika Gikić

Z rednimi preventivnimi pregledi lahko namreč zgodaj odkrijete morebitne bolezni in, še pomembneje, pravočasno pričnete z ustreznim zdravljenjem, če se za to pokaže potreba. Medtem ko imajo nekateri izbrane zobozdravnike v zdravstvenih domovih in jim zobozdravstvene storitve krije obvezno zdravstveno zavarovanje, se spet drugi iz takšnih in drugačnih razlogov odločajo za zasebnike.

Že pred leti je, zaradi nekoliko nižjih cen, postal pri nas v Sloveniji nadvse priljubljen tako imenovan dentalni turizem. Veliko Slovencev si je zobe urejalo na sosednjem Hrvaškem, ki se ponaša z mnogimi kakovostnimi zobozdravstvenimi klinikami. Ena od njih je tudi Poliklinika Gikić, kjer vas bodo sprejeli izkušeni zdravniki z več kot 40-letnimi izkušnjami in vam nudili tako preventivne preglede kot tudi zahtevnejše posege na področjih implantologije, oralne kirurgije in zobne protetike – vse na enem mestu.

Ne odlašajte in se naročite na brezplačen pregled ter posvet s specialistom še danes! Pišite na elektronski naslov info@poliklinikagikic.hr ali pokličite na številko +385 1 3631 630.

Foto: Poliklinika Gikić Poliklinika Gikić

V pičlih 24 urah do novega nasmeha

Seznam stomatoloških rešitev, ki jih nudi Poliklinika Gikić, je zelo dolg, a njihova glavna prednost je implanto-protetična storitev, imenovana All on 4/All on X. Gre za inovativen kirurški poseg, pri katerem v 24 urah izdelajo in z vijaki vgradijo fiksne zobe. Primeren je za tiste paciente, ki so brez zob, ne morejo ali ne želijo nositi proteze, trpijo za kroničnim paradontitisom, nimajo zadostnega števila zdravih zob za statičen protetičen nadomestek (most) in druge.

Strokovnjaki poliklinike Gikić so specializirani tudi za vgradnjo implantatov po metodi Zygoma, ki se od All on 4/All on X razlikuje predvsem po dolžini implantatov – pri tej metodi so daljši (30–60 mm), vgrajujejo pa se v ličnico (zigomatično kost). Metoda je primerna za tiste paciente, pri katerih ni možna vgradnja implantatov za 'enostavnejši' poseg All on 4/All on X.

Pacienti poročajo, da je občutek po popolni oralni rehabilitaciji tak, kot da bi imeli svoje (naravne) zobe. Popolnoma se lahko prepustijo užitkom ob okusni hrani, enostavno vzdržujejo ustno higieno in se navdušujejo nad popolnim nasmehom. Vsi pacienti tudi poročajo o neprimerljivo izboljšani kakovosti življenja.

Zablestite z nasmehom na vsakem koraku

Poliklinika Gikić z več kot 40-letno tradicijo kakovostnih in inovativnih rešitev ter več kot 3000 uspešno izvedenimi najtežjimi kirurškimi posegi svojim pacientom nudi vse storitve za brezhiben nasmeh v 24 urah. Poskrbeli bodo tudi za vaše zobne krone in mostičke, klasične proteze, luske, popravilo ter zdravljenje zob; nudijo pa tudi estetske posege.

Foto: Poliklinika Gikić Poliklinika Gikić

Foto: Poliklinika Gikić Poliklinika Gikić

Še nikoli enostavneje od želje do popolne rehabilitacije

Strokovno osebje poliklinike Gikić je znano po tem, da na prvo mesto postavljajo dobro počutje pacientov. Zato vas bodo na Ozaljski 128 pričakali s tehnološko naprednimi ordinacijami in operacijskimi dvoranami, kjer vse storitve izvajajo z najsodobnejšimi stomatološkimi orodji.

Da bi zahtevnejše posege (npr. All On 4/All on X) vsi prestali kar se da blagodejno, so nad polikliniko Gikić zagotovili udobno opremljena stanovanja, kjer pacienti lahko prespijo, in to brezplačno. Tam je pacientom vedno na voljo tudi zdravnik.

Zakaj je poliklinika Gikić pravi izbor za vas?

Poliklinika Gikić se ponaša z več kot 40-letno dobo delovanja, v tem času so osrečili že zares neverjetno veliko ljudi in jim vrnili samozavest, s tem ko so jim pričarali popoln nasmeh. Posege  All On 4/All on X izvajajo od leta 2013 in tako že devet let tudi skrbijo za slovenske paciente. 

Njihova velika prednost je tudi v tem, da je pri njih vse, kar potrebujete, na enem mestu – ambulante za preglede, operacijske dvorana za izvajanje zahtevnejših posegov, laboratorij, rentgen, sobe za okrevanje po posegih in ostalo. Ponašajo se z vrhunskimi strokovnjaki in najsodobnejšo tehnologijo. 

Več informacij o polikliniki Gikić najdete TUKAJ! Spremljate pa jih lahko tudi na Facebooku in Instagramu.


Poleg rednih pregledov za zdrave zobe ključni še drugi dejavniki

A poleg rednih obiskov zobozdravnika je za močne in lepe zobe pomembno še marsikaj drugega. V nadaljevanju preberite še nekaj dodatnih koristnih nasvetov za zdrave zobe in boljše počutje v vsakodnevnem življenju.

Redno umivajte zobe

Pomemben korak pri ohranjanju zdravih zob in ustne votline lahko naredimo sami – z vzdrževanjem redne ustne higiene. Kot učimo že svoje otroke, zobe je treba umivati vsaj dvakrat dnevno (zjutraj in zvečer), ob kakšnih težavah pa celo po vsakem obroku. Pri tem imejte v mislih naslednje:

  • Zobna ščetka mora biti mehka. Zamenjajte jo, ko je izrabljena.
  • Po umivanju zob ne spirajte ustne votline.
  • Izogibajte se vmesnim prigrizkom med obroki, sladkarijam in sladkim pijačam.
  • Uporabljajte pripomočke za čiščenje medzobnih prostorov (zobna nitka in/ali medzobno ščetko).

Foto: Profimedia Zob, zobje, težave, zobobol

Recite DA zobni pasti s fluoridom

Specialisti za ustno higieno so na podlagi študij ugotovili, da zobne paste s fluoridom pripomorejo k preprečevanju nastanka kariesa. Količina zobne paste za enkratno umivanje pri odraslih naj bo v dolžini glave zobne ščetke.

Posebne zobne paste in zobni mousse za zelo občutljive zobe

Tisti, ki imate težave z obrabljeno hobno sklenino in vas zobje skelijo, ko jeste kislo, so občutljivi na mrzlo in hladno, razmislite o zobnih pastah, ki so posebej prilagojene občutljivim zobem, in pa o uporabi tako imenovanega zobnega moussa. Gre za remineralizacijsko zaščitno kremo, ki zobem zagotovi velik odmerek kalcija in fosfata, s čimer dodatno krepi zobno sklenino.

Foto: Profimedia Ščetkanje zob

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.