JYSK zaprl trgovine v Rusiji

Foto: Jysk
Foto: Jysk
Zaradi trenutnih razmer se je JYSK odločil, da začasno zapre svoje trgovine v Rusiji. Razmere v Ukrajini se spreminjajo iz ure v uro, medtem ko so razmere v Rusiji zdaj postale nevzdržne, zato se je JYSK odločil, da zapre vseh 13 trgovin v tej državi.
Oglej si celoten članek
»Naš fokus od začetka te krizne situacije je na varnosti zaposlenih v Ukrajini. Zato smo v četrtek zjutraj takoj začasno zaprli vseh naših 86 trgovin v Ukrajini. Glede na razmere v Rusiji smo se odločili, da začasno zapremo naše trgovine v tej državi,« je izjavil Rune Jungberg Pedersen, direktor za komunikacije in družbeno odgovorno poslovanje.

V začetku tega tedna se je JYSK odločil ustaviti večino svojih dejavnosti v Rusiji, vključno z nadaljnjo širitvijo in podpisom novih najemnih pogodb. Hkrati je bila sprejeta odločitev o prekinitvi vseh trženjskih aktivnosti v Rusiji.

»Pozorno spremljamo razmere v Rusiji in svoje poslovanje nenehno prilagajamo trenutnim okoliščinam. Zdaj je čas, da reagiramo, « je dejal Rune Jungberg Pedersen.

JYSK podpira kolege v Ukrajini

V sodelovanju z nevladnimi organizacijami JYSK trenutno distribuira odeje, spalne vreče, prešite odeje in številne druge potrebne izdelke tako beguncem iz Ukrajine kot tistim v Ukrajini. Svojim zaposlenim je pomagal tudi tako, da je ukrajinskim kolegom izplačal plačo za naslednja dva meseca.

Foto: Profimedia Kijev.

V državah, ki mejijo na Ukrajino, so bile ustanovljene JYSK ekipe, njihova naloga pa je pomagati ukrajinskim kolegom pri zagotavljanju nastanitve in dela v državi, ki jo izberejo.

JYSK-ovo vodstvo je iz številnih držav, v katerih deluje, prejelo poizvedbe glede možnosti, da bi JYSK-ovi zaposleni neposredno podprli svoje kolege iz Ukrajine. Da bi bil celoten postopek čim bolj preprost, bo JYSK ustanovil sklad, v okviru katerega bodo lahko zaposleni iz vse Evrope donirali sredstva za ukrajinske kolege.

Podjetje je sklad odprlo z vplačilom prvih 1.000.000 DKK (približno 135.000 EUR), vsi zaposleni v JYSK-u pa bodo kmalu imeli možnost neposredno vplačevati sredstva ali pa jim bodo donacije odšteli od njihovih plač.

Foto: Jysk JYSK

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.