Uporabno
150 ogledov

JYSK zaprl trgovine v Rusiji

JYSK Jysk
Zaradi trenutnih razmer se je JYSK odločil, da začasno zapre svoje trgovine v Rusiji. Razmere v Ukrajini se spreminjajo iz ure v uro, medtem ko so razmere v Rusiji zdaj postale nevzdržne, zato se je JYSK odločil, da zapre vseh 13 trgovin v tej državi.
»Naš fokus od začetka te krizne situacije je na varnosti zaposlenih v Ukrajini. Zato smo v četrtek zjutraj takoj začasno zaprli vseh naših 86 trgovin v Ukrajini. Glede na razmere v Rusiji smo se odločili, da začasno zapremo naše trgovine v tej državi,« je izjavil Rune Jungberg Pedersen, direktor za komunikacije in družbeno odgovorno poslovanje.

V začetku tega tedna se je JYSK odločil ustaviti večino svojih dejavnosti v Rusiji, vključno z nadaljnjo širitvijo in podpisom novih najemnih pogodb. Hkrati je bila sprejeta odločitev o prekinitvi vseh trženjskih aktivnosti v Rusiji.

»Pozorno spremljamo razmere v Rusiji in svoje poslovanje nenehno prilagajamo trenutnim okoliščinam. Zdaj je čas, da reagiramo, « je dejal Rune Jungberg Pedersen.

JYSK podpira kolege v Ukrajini

V sodelovanju z nevladnimi organizacijami JYSK trenutno distribuira odeje, spalne vreče, prešite odeje in številne druge potrebne izdelke tako beguncem iz Ukrajine kot tistim v Ukrajini. Svojim zaposlenim je pomagal tudi tako, da je ukrajinskim kolegom izplačal plačo za naslednja dva meseca.

Kijev. | Avtor: Profimedia Profimedia

V državah, ki mejijo na Ukrajino, so bile ustanovljene JYSK ekipe, njihova naloga pa je pomagati ukrajinskim kolegom pri zagotavljanju nastanitve in dela v državi, ki jo izberejo.

JYSK-ovo vodstvo je iz številnih držav, v katerih deluje, prejelo poizvedbe glede možnosti, da bi JYSK-ovi zaposleni neposredno podprli svoje kolege iz Ukrajine. Da bi bil celoten postopek čim bolj preprost, bo JYSK ustanovil sklad, v okviru katerega bodo lahko zaposleni iz vse Evrope donirali sredstva za ukrajinske kolege.

Podjetje je sklad odprlo z vplačilom prvih 1.000.000 DKK (približno 135.000 EUR), vsi zaposleni v JYSK-u pa bodo kmalu imeli možnost neposredno vplačevati sredstva ali pa jim bodo donacije odšteli od njihovih plač.

JYSK | Avtor: Jysk Jysk