Kako urediti domači fitnes in katero opremo izbrati?

Foto: Polleo Sport
Foto: Polleo Sport
Epidemija je bila tista, zaradi katere smo začeli trenirati doma. In mnogi smo hitro ugotovili, da je domače okolje zelo udobno, zato je razmislek o ureditvi pravega domačega fitnes kotička ali sobe povsem na mestu. Če pa vemo, da je opremo možno dobiti po res ugodnih cenah, potem padejo vsi pomisleki.
Oglej si celoten članek

''A bo to sploh šlo?''

To je bil moj prvi pomislek, ko so se v času epidemije zaprli fitnesi in s prijateljico kar na lepem nisva mogli več trenirati. Vsaj v najinem urniku je sledila kratka pavza. Čas v fitnesu sva nadomestili s tekom, med katerim sva na dolgo in široko razpravljali o tem, kako iz dane situacije potegniti najboljše. In takrat je padla ideja – kaj pa če bi imeli fitnes kar doma? Naredili sva mini raziskavo in danes obiskujeva fitnes, ki sva ga uredili sami. Pri prijateljici so danes v enem od zračnih kletnih prostorov uteži, palice, kettlebelli in ročke, spogledujeva pa se z nakupom še kakšne večje fitnes naprave.  

Kako se lotiti nakupovanja fitnes opreme?

Če obiskujete fitnes, potem najbrž veste, katere vaje vam ustrezajo in s čim radi delate. Če pa ste v fitnes vrstah novi, potem je smiselno, da se o začetku in vrsti treningov prej posvetujte s kakšnim osebnim trenerjem. D vaših želja in potreb bo potem odvisno, katero opremo si boste priskrbeli.

Foto: Polleo Sport Polleo Sport

Zagotovo so osnovna oprema vsake telovadnice uteži in palice. Težko si je zamisliti kakovosten trening za določeno mišično skupino brez uporabe nečesa iz olimpijskega ali standardnega tipa uteži ali palic.

Foto: Polleo Sport Polleo Sport Palice – ponudba je tako široka, kot je široka njihova uporabnost. Ker so jih imeli tudi v fitnesu, niso smele manjkati v najinem domačem fitnesu, z njimi pa si zdaj pri rehabilitaciji pomaga še en prijatelj. Palice so lahko standardnega (27 mm) in olimpijskega (50 mm) tipa, lahko so krajše ali daljše, ukrivljene ali ravne, za najbolj izbirčne pa so na voljo še druge posebne palice. Večina je v prodaji brez varoval, zato poskrbite še za primerne modele, enostavnejše "kljukice", seveda pa si je zelo pametno ogledati tudi različne komplete in sete.

Uteži so zagotovo eden najbolj uporabljenih rekvizitov. Lahko so disk uteži ali ploščaste uteži, kupiti pa je možno tako modele standardnega (27 mm) kot olimpijskega tipa (50 mm), ki jih potem kombinirate z ustreznimi palicami.

Ročke oziroma dumbbelli in kettlebelli so postali nepogrešljiv pripomoček za fitnes pri opremljanju lastnega doma ali telovadnice. Razlog je izjemno preprost – so namreč praktične in zavzamejo zelo malo prostora. Pri vajah z njimi krepimo mišice na različne načine, tako da lahko izvajamo izolacijski trening določene mišične skupine ali pa izvajamo aerobni in anaerobni trening (predvsem z utežmi).

Foto: Polleo Sport Polleo Sport Kettlebell ali ruski zvon (kot mu nekateri pravijo) se vse pogosteje uporablja pri pripravi športnikov in tudi kot samostojen rekvizit vseh tistih, ki želijo izboljšati svojo moč, videz ali funkcionalne sposobnosti. So odličen fitnes rekvizit, s katerim lahko izboljšamo eksplozivno moč, koordinacijo, gibljivost, ravnotežje in vzdržljivost. Zaradi njihovega specifičnega videza trening z njimi zahteva vključitev številnih stabilizatorjev, kar izboljša koordinacijo gibov med izvedbo. S pravilno vadbo z njimi aktiviramo dobesedno vse ali večino mišic, in ker opravljajo aerobni in anaerobni trening, so odlični za topljenje maščobnih oblog v telesu.

Fitnes ročke so eden od osnovnih rekvizitov v fitnesu in treningu nasploh, ne glede na to, kje telovadite. So enostavne za uporabo in potrebujejo malo prostora za shranjevanje. Z njimi lahko treniramo popolnoma vse mišične skupine (roke, noge, hrbet, prsni koš, ramena ...), potrebujemo le ustrezno težo, ki ustreza naši trenutni fizični pripravljenosti.

Če tudi vi razmišljate o čisto svojem fitnesu ali pa tega že imate in bi radi dodali nekaj naprav nove fitnes opreme, potem nikakor ne smete zamuditi BLACK FRIDAY EXCLUSIVE akcije v Palleo Sportu. Fitnes naprave boste lahko dobili z neverjetnim popustom, in sicer do –40 %, celotna znamka Olimp pa bo znižana do 20%.


Kako zmanjšati bolečine v mišicah?

V Palleo Sportu se zavedajo, da so športniki zaradi treningov in aktivnosti še dodatno izpostavljeni obremenitvam. Zato imajo v ponudbi pametne naprave za fizikalno terapijo.

Foto: Polleo Sport Polleo Sport Therabody je ekosistem tehnološko naprednih izdelkov in storitev, ki temeljijo na izobraževanjih in raziskavah podprtih od znanosti. Vsako telo je drugačno, zato je njihov obsežen portfelj naravnih rešitev zasnovan tako, da pomaga ljudem izpolniti njihove edinstvene potrebe in želje, vsem pa nudi množico cenovno ugodnih wellness rešitev za celo telo, ki ustrezajo vsakemu življenjskemu slogu.

5 izjemnih lastnosti Therabodyja:

⇒ pomaga zmanjšati bolečine v mišicah - amplituda prodre 60 % globlje v mišico kot drugi vibracijski aparati spodbuja cirkulacijo, ustvarja toploto in sprošča najgloblje napetosti,

⇒ je izjemno tih, elegantno oblikovan, lahek in popolnoma prilagodljiv potrebam telesa,

⇒ pametna udarna terapija ima 3 vgrajene prednastavitve vodene z aplikacijami in se brezžično poveže preko Bluetootha,

⇒  napravo dobite v trdem kovčku skupaj z enostavnimi nastavkov iz pene in polnilcem,

⇒ Therabody s sedežem v Los Angelesu je globalni inovator na področju tehnološkega wellnessa in ustvarjalec prve naprave za tolkalno terapijo Theragun®.

Recept za zdrave treninge

Vsi, ki se ukvarjamo s športom, vemo, kako pomemben dejavnik predstavlja zdrava in uravnotežena prehrana. Predvsem pa veliko pozornosti namenjamo beljakovinam, ki jih telo potrebuje za regeneracijo.

Enostaven in priljubljen način, da v svojo dnevno prehrano vnesete več beljakovin, so proteinski napitki. V Palleo Sportu imajo na voljo široko paleto najčistejših beljakovinskih praškov – od sirotke in kazeina do rastlinskih in nemlečnih variant. Super pa je tudi, ker se njihovi visokokakovostni proteinski napitki odlično prilegajo vsaki dieti.

Foto: Polleo Sport Polleo Sport

Prehransko uravnotežen hiter, lahek in okusen beljakovinski prigrizek za kateri koli čas dneva so zagotovo proteinske čokoladice. Ne samo, da imajo stalno mesto v nahrbtniku marsikaterega športnika, ampak lahko služijo tudi kot manjši nadomestek obroka, kadar koli se pojavi potreba. Ko izbirate proteinske čokoladice, bodo pozorni, da izbere takšne, ki imajo:

♦ visoko količino beljakovin,
♦ nizek delež ogljikovih hidratov, 
♦ nizek delež sladkorja.

Čas je, da svoje treninge dvignete na višji nivo. Olajšate si delo in iskanje – v  Exclusive Black Friday ponudbi boste našli vse, kar potrebujete za fit postavo in dobro počutje.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.