Kempinski Palace Portorož napoveduje investicijski cikel prenove hotela v vrednosti 6,5 milijona evrov

Foto: Hotel Kempinski Palace Portorož
Foto: Hotel Kempinski Palace Portorož
V obdobju zimskega sezonskega zaprtja je hotel Kempinski Palace Portorož pričel s prenovo. MK Group, lastniško podjetje znamenitega hotela, bo v investicijskem ciklu v prihodnjih dveh letih v renovacijo vložilo 6,5 milijona evrov.
Oglej si celoten članek

Začetna naložba v višini 3,5 milijona evrov je usmerjena v celotno obnovo modernega dela hotela, kjer so se dela že začela in bo predvidoma končana pozno spomladi. Popolnoma bo preoblikovanih vseh 78 sob in suit v modernem delu hotela.

Poudarek bo na minimalističnem sodobnem videzu s pridihom destinacije. Za celostno podobo dizajna je poskrbel ljubljanski studio POKE Design. Fokus bo na popolni renovaciji prostorov, hkrati pa bo prenova poglobljeno usmerjena v hitro razvijajoči se svet IT, z vlaganji v različne sistemske spremembe, posodobitve programske in strojne opreme, razvoj Wi-Fi omrežja in prilagoditev konferenčnega centra željam novodobnega organizatorja srečanj. Nadgrajeno, razširjeno in preoblikovano bo tudi območje savn, fitnesa in wellness centra. Hotelski bari, restavracije in zajtrkovalnica bodo v celoti zamenjali sedežne garniture in pohištvo. Poleg tega bo vseh 182 hotelskih sob dobilo popolnoma novo spalno doživetje: v vseh sobah bodo zamenjane premium vzmetnice, blazine in odeje za popolno udobje gostov.

V prihodnjih dveh letih bo MK Group vložila dodatne 3 milijone evrov v obnovo Palace dela hotela in ostalih območij, ki niso vključene v letošnjo fazo prenove.

Kai Behrens, generalni manager hotela, komentira: "Prenova je usmerjena na področja, o katerih smo v preteklosti prejemali komentarje gostov, in je prilagojena tako, da še dodatno dvignemo zadovoljstvo gostov, kakovost hotela in posledično višje prihodke za hotel." Hotel je bil zadnjih nekaj let s strani neodvisnih nagrad proglašen za »Best hotel in Slovenia« (Najboljši hotel v državi), pred kratkim pa je prejel tudi nagrado za »Best Large Meetings Hotel« (Najboljši velik hotel za dogodke) v državi, dodatne naložbe pa pomenijo: "Ne bomo spali na naših nagradah in dosežkih. Nikoli ne skrivamo, da ne želimo biti najboljši samo v Sloveniji, ampak v širši regiji, in prenova hotela nam to omogoča. Imamo srečo, da naše lastniško podjetje vidi enak potencial za dodatno rast in širitev poslovanja hotela kot mi," zaključuje Behrens.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.