Nad vnet mehur po naravni poti

Težave z vnetim mehurjem so zelo neprijetne in se brez posredovanja le še dodatno stopnjujejo. Prav je, da jih zato pravočasno prepoznamo in ustrezno ukrepamo. S tem ne bomo le izboljšali svojega počutja, temveč morda tudi preprečili nujnost jemanja antibiotika, ki dolgoročno oslabi delovanje črevesne flore, obenem pa nas hitro potegne tudi v začarani krog ponavljajočih se okužb.
Oglej si celoten članek

Kako prepoznamo težave vnetega mehurja?

Pekoč občutek med uriniranjem je eden prvih in najbolj neprijetnih znakov vnetja mehurja. Temu se pridruži pogostejša potreba po uriniranju, čeprav lahko izločimo le majhno količino urina. Le ta je običajno bolj moten, temnejše barve, lahko tudi bolj neprijetnega vonja. Sočasno se lahko pojavita tudi bolečina v sečnem mehurju in povišana telesna temperatura.

Na spletni strani www.farmedica.si lahko izpolnite preprost Test za razdražljiv mehur, s pomočjo katerega boste lažje ocenili resnost obolenja. Pri blažjih težavah lahko veliko storite sami, ko pa te napredujejo, je obisk pri zdravniku neobhoden.

Samozdravljenje vnetega mehurja

V začetni stopnji si lahko pri vnetju mehurja pomagate tudi sami, zlasti s povečanim pitjem vode in uživanjem nekaterih naravnih pripravkov, ki vsebujejo zdravilne rastline, kot so vednozeleni gornik, brusnice, zlato rozgo, navadni gladež, brezo, koprivo. V lekarni lahko brez recepta kupite tudi preverjeno in registrirano zdravilo rastlinskega izvora Canephron s tremi zelišči, ki ga lahko uporabljate samostojno ali sočasno s predpisanim antibiotikom.

Canephron ublaži pekoč občutek pri uriniranju, blaži krče v trebuhu, uničuje bakterije in povečuje količino urina, zato se sečila izdatno izpirajo. Zdravilo sočasno zavira tudi nadaljnje razmnoževanje bakterij in jih učinkovito odstranjuje iz sečil. Na ta način lahko učinkovito preprečimo tudi ponovitev okužbe.

V primeru, da je okužba resnejša in je potrebno zdravljenje z antibiotiki, pa boste s sočasnim jemanjem Canephrona čas obolenja skrajšali kar za polovico, obenem pa občutno zmanjšali možnost za ponovitev okužbe.

Zdravilo Canephron je na volji v lekarnah in trgovinah Sanolabor.

Besedilo za Farmedico: Sabina Topolovec

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.