Naredite prvi vtis z moderno predsobo

Foto: Dom24
Foto: Dom24
Verjetno že veste, da ljudje ne potrebujemo veliko časa, da si ustvarimo prvi vtis. In če v svoje stanovanje povabite goste, zagotovo želite pustiti dober vtis, ne samo z vašo gostoljubnostjo, temveč tudi z počutjem v vašem domu. Predsoba je prvi prostor, v katerega vstopite vi ali vaši gosti zato je pomembno, kako ga načrtujete in opremite. V nadaljevanju preberite, na kaj biti pozorni pri opremljanju in kako čim bolj funkcionalno izkoristiti ta prostor, da bo služil svojemu namenu.
Oglej si celoten članek

Izberite funkcionalno in estetsko pohištvo

Čeprav je predprostor ponavadi majhen prostor, je bistveno, da izberete prave kose pohištva, ki ne zavzamejo veliko prostora, obenem pa so funkcionalni in služijo svojemu namenu. Foto: Dom24 predsoba, stanovanje Tako lahko na primer omarico za čevlje združite z sediščem, na katerega lahko sedete med obuvanjem in sezuvanjem. Če imate obešena oblačila skrita pred pogledi, si omislite zaprte omare za predsobo, na katero lahko namestite ogledalo. V kolikor vam prostor dopušča, lahko v predsobo namestite tudi udoben stol ali klopi za predsobe, ki služi ne samo kot sedišče, temveč tudi kot dodatna odlagalna površina za torbice in vreče.

Foto: Dom24 predsoba, stanovanje

Kaj naj vsebuje pohištvo za predsobo?

Ker gre za prostor, v katerem se največkrat obuvamo oz. sezuvamo ali oblačimo, sta predalnik za čevlje in obešalo za jakne nepogrešljiva. Odveč ne bo tudi ogledalo in kakšne dodatne površine za odlaganje ključev ali torbic, seveda pa so v predsobah vedno dobrodošle tudi klopi in sedišča. Najbolj praktično je, da pohištvo za predsobo kupite kar v kompletu, seveda pa se lahko odločite tudi za oblikovanje moderne predsobe z nakupom vsakega kosa pohištva posebej.

Foto: Dom24 predsoba, stanovanje

Izberite moderno pohištvo

Odvisno od tega, kako velik je vaš predprostor, je odvisno pohištvo, ki ga boste umestili v predsobo. V kolikor imate na voljo več prostora, ga je smiselno izkoristiti z visokimi shranjevalnimi omarami, v katera lahko pospravite tudi sezonska oblačila ali gospodinjske pripomočke, na primer likalno mizo, sesalec ali stojalo za perilo. Različne sestave in ideje za opremljanje predsobe, poiščite na dom24.si, kjer vas čaka tudi široka ponudba pohištva.

Ne pozabite na malenkosti, ki naredijo ogromno razliko

Poleg standardnih kosov pohištva so tudi v predsobi pomembni majhni kosi, ki naredijo prostor bolj funkcionalen in domač. Eden takšnih je zagotovo predpražnik ali tepih, ki služi tudi kot preprečevalec vnašanja umazanije v dom, ali pa stojalo za dežnike. Za goste si lahko omislite samostoječe stojalo za obešanje jaken. Za prijetno vzdušje pa poskrbite z rastlinami in stenskimi slikami, ki bodo ob vstopu v prostor vzbudile občutek prijetnosti in domačnosti.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.