Ne izpuščajte teh vaj

Foto: Intersport Intersport
Pri hujšanju in gibanju se pojavlja veliko mitov in zmot. Eden zelo pogostih je tudi ta, da so vaje za moč nepotrebne in da nam pri hujšanju ne pomagajo veliko.
Oglej si celoten članek

V resnici bomo tako pri vajah za moč kot pri drugih oblikah vadbe izgubljali kalorije. Tisti, ki želijo izgubljati delež maščobe v telesu, lahko izberejo manjšo intenzivnost vadbe in več ponovitev. Ker ob vajah za moč krepimo mišice, postanejo te posledično tudi večji porabnik kalorij, kar je dodaten razlog, da se boste odločili tudi za vaje z utežmi.

Poleg tega izboljšanje mišične moči pripomore celo k boljšemu delovanju možganov pri pacientih z blažjimi težavami s spominom in razmišljanjem, je pokazala nedavna raziskava Univerze v Sydneyju. Pozitivni učinki vadbe vadbe pa so po ugotovitvah strokovnjakov trajali vsaj še eno leto po koncu treninga z utežmi.

Pobrskajte po pestri ponudbi

V spletni trgovini Intersporta preverite pestro izbiro uteži, ki jih lahko uporabljate tako za mišice rok, kot hrbtne mišice, prsne mišice, ramenski obroč, pa tudi za mišice nog in zadnjice oziroma celega telesa.

Utežne ročke Energetics Neoprene Dumbbells so denimo lepe ročke, s pomočjo katerih učvrstimo vsa kritična področja telesa. Ročaji so izdelani iz posebne gume, ki omogoča odličen oprijem. Izbirate lahko med različnimi atraktivnimi barvami ter različnimi težami od 0,5 do 6-ih kilogramov. Za začetek si lahko izberete manjši set uteži, ki ga sčasoma dopolnite s težjimi utežmi. Za težje obremenitve izberite palice za uteži in set diskov, ki jih poljubno kombinirate.

Priljubljen je set Energetics premium 20 kg Cast Iron Set, ki ga sestavljajo dve kovinski utežni ročici in osem diskov s skupno težo 20 kilogramov.

Ne pozabite na ogrevanje

Pred vsako telesno aktivnostjo se je treba posvetiti tudi ogrevanju celotnega telesa, katerega namen je priprava telesa na povečano aktivnost oziroma rezlične napore, ki se pojavljajo med samo vadbo.

Aerobno ogrevanje, ki se tako vedno izvaja na začetku vaje, naj vključuje ogrevanje čim večih mišic telesa pri čemer naj le to traja nekje od 10 do 15 minut. V sklopu tovrstnega ogrevanja povečujemo prekrvavljenost celotnega telesa, povečujemo elastičnost mehkega tkiva, gibljivost in prožnost mišic, zmanjšujemo možnost poškodb, dvigujemo delovni nivo telesa in izboljšujemo pripravljenost celotnega organizma.

Za ogrevanje lahko izbirate med eliptičnimi trenažerjih, sobnimi kolesi in tekalnimi stezami. Odvisno od prostora, ki ga imate doma ter od najljubše aktivnosti.

Foto: Intersport Intersport

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.