Pirina solata s paradižniki in kaprami

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nasitna solata primerna za samostojno jed ali pa prilogo.
Oglej si celoten članek

Sestavine

  • 200 g pire
  • 4 žlic. olivnega olja
  • 3 žlic. kaper (osušenih s krpo)
  • 4 žlic. nasekljanih mešanih zelišč (bazilika, peteršilj, zelena...)
  • 2 žlic. kisa po izbiri
  • 2 žličk. balzamičnega kisa
  • sol
  • poper
  • 500 g mešanih paradižnikov
  • feta po želji

Navodila

  1. V posodi zmešamo piro, preostanek svežih zelišč in narezane paradižnike. Prelijemo s polivko in premešamo. Čez potresemo kapre in prepražena zelišča ter nekaj fete. Postrežemo.
  2. Piro skuhamo po navodilih na pakiranju.
  3. Eno žlico olja segrejemo v ponvi in na njem popečemo kapre, dokler niso hrustljave. Popečene kapre prestavimo na krožnik, obložen s papirnatimi brisačami, da se odcedijo. Na olju popečemo še polovico zelišč.
  4. V skodelici zmešamo 2 žlici olja in kis ter začinimo s soljo in poprom.
Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.