Uporabno
99 ogledov

Pirina solata s paradižniki in kaprami

Pirina solata Profimedia
Nasitna solata primerna za samostojno jed ali pa prilogo.

Sestavine

  • 200 g pire
  • 4 žlic. olivnega olja
  • 3 žlic. kaper (osušenih s krpo)
  • 4 žlic. nasekljanih mešanih zelišč (bazilika, peteršilj, zelena...)
  • 2 žlic. kisa po izbiri
  • 2 žličk. balzamičnega kisa
  • sol
  • poper
  • 500 g mešanih paradižnikov
  • feta po želji

Navodila

  1. V posodi zmešamo piro, preostanek svežih zelišč in narezane paradižnike. Prelijemo s polivko in premešamo. Čez potresemo kapre in prepražena zelišča ter nekaj fete. Postrežemo.
  2. Piro skuhamo po navodilih na pakiranju.
  3. Eno žlico olja segrejemo v ponvi in na njem popečemo kapre, dokler niso hrustljave. Popečene kapre prestavimo na krožnik, obložen s papirnatimi brisačami, da se odcedijo. Na olju popečemo še polovico zelišč.
  4. V skodelici zmešamo 2 žlici olja in kis ter začinimo s soljo in poprom.