Poslovni rezultati skupine Groupama za leto 2022 - uspešno leto s 15,9 milijardami evrov premijskih prihodkov

Foto: Groupama
Foto: Groupama
Ljubljana, 21.4.2023, Rezultati poslovanja skupine Groupama, ki danes šteje več kot 12 milijonov strank in več kot 31 tisoč zaposlenih v 10 državah, izpostavljajo premijski prihodek skupine, ki je v letu 2022 dosegel 15,9 milijarde evrov, medtem ko je čisti dobiček presegel 450 milijonov evrov. Skupina posluje stabilno s solventnostjo 20,7 % in ima potrjen rating A+. Mednarodno poslovanje se intenzivno razvija s 15-odstotno rastjo, kar prispevajo tudi podružnice Groupama v Sloveniji in na Hrvaškem. V Hrvaški beležijo 30-odstotno rast v primerjavi z lanskim letom, medtem ko so uspešno uvedli tudi poslovanje v Sloveniji leta 2022.
Oglej si celoten članek

Močna zavezanost skupine Groupama trajnostnosti se potrjuje z dodatnimi 1,2 milijarde evrov trajnostnih naložb v infrastrukturo, nepremičnine in zelene obveznice med letoma 2022 in 2024, od tega je bilo 990 milijonov evrov naložb doseženih v letu 2022.

Foto: Groupama Groupama

Kljub temu, da je bilo leto 2022 eno najtežjih v zgodovini skupine glede izgub, ki jih je povzročilo vreme, je Groupama pokazala močno odpornost s zelo dobrimi rezultati in ponovno potrdila svojo vodilno vlogo na področjih, kjer deluje ter svoj položaj v kmetijskem sektorju, zlasti glede zavarovanja škode, ki jo povzročajo podnebni vplivi je poudaril Jean-Yves Dagès, predsednik nadzornega odbora Groupama Assurances Mutuelles.

Skupina je objavila zelo solidne rezultate kljub izjemno neugodnim razmeram - največje izgube doslej povezane z vremenom in težke gospodarske ter finančne razmere, pospešeni inflacijski pritiski in nenaden porast obrestnih mer - to je rezultat stalne strategije nadzorovanega razvoja in previdnega večletnega upravljanja tveganj, tako finančnih kot zavarovalniških, je dodal Thierry Martel, izvršni direktor Groupama Assurances Mutuelles.

Foto: Groupama Groupama

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.