Preverite, katera vadba je prava za vas!

Foto: Studio Solis/ Clever fit
Foto: Studio Solis/ Clever fit
Poletje gre počasi h koncu in svojih teles ne bomo več kazali v kratkih hlačah, oblekah in kopalkah. A zakaj ne bi postave, za katero smo pred poletjem tako zelo garali, obdržali kar vse leto? Oziroma če vam pred poletjem ni uspelo izgubiti tistih nekaj odvečnih kilogramov, zakaj ne bi zdaj spremenili slabih prehranjevalnih navad in se lotili vadbe? Samo en korak vas loči do uspeha, ki bo trajal!
Oglej si celoten članek

Prvi korak k temu, da se spravite v formo in oblikujete postavo, je vsekakor to, da se začnete ukvarjati s športom. Da boste v njem tudi vztrajali, pa je pomembno, da najdete takšno športno aktivnost, ki vam bo zares všeč in ki jo boste z veseljem prakticirali.

Clever fit fitnesi ponujajo odlične pogoje za treniranje ter dobro počutje, v nekaterih (Kranj, Situla) pa lahko obiskujete tudi vodene vadbe. V Sloveniji boste Clever fit fitnese našli v Kranju, Mariboru, Ljubljani (Ljubljana Šiška, Situla, Letališka), svoja vrata pa bosta kmalu odprla še dva centra – eden za Bežigradom in eden v Domžalah.


Pod vodstvom izkušenih trenerjev bo lažje

Pri vadbah, naj gre za individualne treninge v fitnesu ali pa za vodene skupinske vadbe, je zelo pomembno, da so posamezne vaje pravilno izvedene. Pa ne le zato, da imajo želen učinek na oblikovanje postave, temveč tudi v izogib nepravilnim obremenitvam in posledično poškodbam. Priljubljeni treningi (posamično, v dvoje ali skupini) tako potekajo pod budnim očesom osebnega trenerja, ki hkrati tudi skrbi, da vam na vadbi ne bo nikoli zmanjkalo motivacije. 

"V Clever fit Kranj lahko vsak na urniku poišče nekaj, kar ustreza njegovim željam in potrebam. Vadbe so različno intenzivne, vsaka pa ima tudi svoj namen," pove vodja fitnesa Pija Strniša. In dodaja:

Pri nas spodbujamo aktiven življenjski slog mladih in starejših, ponujamo najboljše tako začetnikom kot profesionalcem. Pohvalimo se lahko z najbolj sodobnimi napravami, široko ponudbo in ustrežljivim ter usposobljenim osebjem. Pri nas je poskrbljeno za samostojne treninge, treninge s trenerjem, vodene vadbe pa tudi za sprostitev na masažni postelji ter v solariju. Ponudbo se trudimo nenehno nadgrajevati, skrbimo za zadovoljstvo tudi najbolj zahtevnih strank. Pred kratkim smo ponudbo dopolnili z vodenimi vadbami ter crossfit prostorom.

Foto: Studio Solis/ Clever fit Clever Fit
Katero vadbo izbrati?

V tako pestri ponudbi, ko jo ima Clever fit, boste zagotovo našli pravo vadbo zase. In med katerimi lahko izbirate?

Funkcionalna vadba

Funkcionalni trening sestoji iz kompleksnih vaj za celo telo, pri čemer vaditelji upoštevajo vašo predhodno fizično pripravljenost. Trening je primeren za začetnike kot tudi za napredne, aktivne posameznike. S tako vadbo poskrbimo predvsem za razvoj mišične moči in vzdržljivosti ter aerobne vzdržljivosti, povečamo mišični tonus in (pre)oblikujemo telo. Za popestritev vadb se poleg lastne teže uporablja številne vadbene pripomočke, kot so uteži, elastike, drsniki steperji itd.

Pilates

Oblika vadbe, namenjena predvsem krepitvi globokih mišic trupa in mišic medeničnega dna. Je vadba nižje intenzivnosti, ki daje večji poudarek zavedanju gibanja in njegovi povezavi z dihom. Vadba je kombinacija klasičnega pilatesa in pilatesa z različnimi pripomočki (drobne uteži, elastike, drsniki).

Foto: Studio Solis/ Clever fit Clever Fit

HIIT 

Je visoko intenzivni intervalni trening, kjer se gibalne vaje izvajajo z visoko hitrostjo, močjo, eksplozivnostjo, sledi pa jim interval z nizko aktivnostjo ali počitkom. Gre torej za izmenjavanje krajših intervalov, ki jih izvajamo z največjo možno močjo in hitrostjo (a še vedno tehnično pravilno) ter daljših intervalov nizke intenzitete. HIIT treningi so namenjeni pridobivanju moči, kondicije (vzdržljivosti) ter razvijanju ostalih atletskih atributov (koordinacija, ravnotežje-propriocepcija, eksplozivnost itd.).  Zaradi specifične strukture trening poskrbi, da v največ 30 minutah dosežete enak učinek kot v 1 uri klasične kardio vadbe.

Zdrava hrbtenica

Sedentarni novodobni način življenja nas čedalje bolj omejuje pri vsakodnevnih fizičnih opravilih. Vadba zdrava hrbtenica je namenjana vsem tistim, ki bi radi izboljšali telesno držo, okrepili telesno jedro in imeli manj omejitev v gibanju.

FIT SENIOR

Staranja žal ne moremo preprečiti, lahko pa skozi zdrav način življenja poskrbimo, da bo lepše. Kakovost življenja v zrelih letih pa je odvisna od posameznikovega prizadevanja za ohranitev sposobnosti. Z vadbo fit senior bomo razvijali ravnotežje, koordinacijo, ohranjali kognitivne funkcije ter izboljšali splošno fizično počutje.

ZUMBA

Zumba je energična in zabavna plesna vadba z latino pridihom. Izvaja se v ritmih kot so salsa, reggaeton in bachata ter vključuje elemente fitnesa. Zumba vključuje mišice celega telesa ter pripomore k boljši splošni telesni pripravljenosti, pomaga pa tudi pri izgubi telesne maščobe ter vas napolni z energijo.

Foto: Studio Solis/ Clever fit Clever Fit

CF CROSS FIT

Cf cross fit je posebna zvrst treninga pri kateri že iz imena razberemo, da vključuje mišice celotnega telesa ter sinergijo le-teh.  Je srednje do visoko intenzivna vadba, ki vključuje elemente  olimpijskega dviganja uteži, kattlebell liftinga, gimnastike in kardia Pozitivni učinki vadbe so razvoj splošne telesne moči, izboljšanje aerobne zmogljivosti in telesne agilnosti. Za vsak trening pripravi trener nov WOD (Workout of the day), sestavljen iz raznovrstnih vaj ter sistema izvajanja le-teh.

V Clever fit fitnesih svojim članom brezplačno ponujajo tudi treninge v manjših skupinah pod vodstvom trenerja, lahko pa si tudi zagotovijo individualno obravnavo – trening s trenerjem ob doplačilu. 

Urnike, cenike in podrobne opise posameznih vadb v Clever fit fitnes centrih si lahko ogledate na njihovi spletni strani ali jih pokličete na številko 040 830 419.  Na vodene vadbe se hitro in preprosto prijavite TUKAJ, spremljate pa jih lahko tudi prek družbenih omrežjih.

Foto: Studio Solis/ Clever fit Clever Fit  

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.