Pridruži se Nogavičnemu izzivu in naj cel svet izve, kaj ti pomeni vključenost

Foto: Dedoles
Foto: Dedoles
Spet je tukaj marec in v ponedeljek, 21. marca, bomo praznovali Svetovni dan Downovega sindroma. Na ta dan obujemo dve različni nogavici, da podpremo ljudi z Downovim sindromom. Simbol različnih nogavic nas spomni, da smo vsi različni, vendar je ravno zaradi tega naš svet barvitejši in lepši.
Oglej si celoten članek

Cilj Nogavičnega izziva je širiti ozaveščenost o osebah z Downovim sindromom. Njihova sprejetost v družbi, možnost redne izobrazbe ali priložnost za delo še vedno niso samoumevni. Z izmenjavo informacij in pozitivnim zgledom na podlagi osebnih izkušenj lahko vsak od nas premaga predsodke in pomaga drugim, da postanejo enakopravni člani družbe in uresničijo svoje sanje – živeti polno življenje.

Foto: Dedoles Dedoles   

Pridruži se kampanji, 21. marca obuj različne nogavice, fotografiraj se in deli fotografijo na družbenih omrežjih skupaj s tvojim mnenjem o tej temi:
»Inkluzija pomeni ...« Uporabi ključnike #InclusionMeans #Inkluzija #NogavicniIzziv in #WorldDownSyndromeDay.

Zahvaljujemo se ti za podporo.

Foto: Dedoles Dedoles

Zakaj nogavice?

 

Različne nogavice so postale simbol Svetovnega dneva Downovega sindroma, ker je dodatni kromosom, ki ga imajo osebe z Downovim sindromom, v obliki nogavice. Simboličen je tudi datum, 21. marec, ker imajo dodatni 21. kromosom. Imajo tri namesto dveh. Genetska motnja se zato imenuje trisomija 21.

Foto: Dedoles Dedoles

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.