Uporabno
60 ogledov

Pridruži se Nogavičnemu izzivu in naj cel svet izve, kaj ti pomeni vključenost

Dedoles Dedoles
Spet je tukaj marec in v ponedeljek, 21. marca, bomo praznovali Svetovni dan Downovega sindroma. Na ta dan obujemo dve različni nogavici, da podpremo ljudi z Downovim sindromom. Simbol različnih nogavic nas spomni, da smo vsi različni, vendar je ravno zaradi tega naš svet barvitejši in lepši.

Cilj Nogavičnega izziva je širiti ozaveščenost o osebah z Downovim sindromom. Njihova sprejetost v družbi, možnost redne izobrazbe ali priložnost za delo še vedno niso samoumevni. Z izmenjavo informacij in pozitivnim zgledom na podlagi osebnih izkušenj lahko vsak od nas premaga predsodke in pomaga drugim, da postanejo enakopravni člani družbe in uresničijo svoje sanje – živeti polno življenje.

Dedoles | Avtor: Dedoles Dedoles
  

Pridruži se kampanji, 21. marca obuj različne nogavice, fotografiraj se in deli fotografijo na družbenih omrežjih skupaj s tvojim mnenjem o tej temi:
»Inkluzija pomeni ...« Uporabi ključnike #InclusionMeans #Inkluzija #NogavicniIzziv in #WorldDownSyndromeDay.

Zahvaljujemo se ti za podporo.

Dedoles | Avtor: Dedoles Dedoles

Zakaj nogavice?

 

Različne nogavice so postale simbol Svetovnega dneva Downovega sindroma, ker je dodatni kromosom, ki ga imajo osebe z Downovim sindromom, v obliki nogavice. Simboličen je tudi datum, 21. marec, ker imajo dodatni 21. kromosom. Imajo tri namesto dveh. Genetska motnja se zato imenuje trisomija 21.

Dedoles | Avtor: Dedoles Dedoles