Vas nogavice režejo v noge? Rešitev so nogavice brez elastike

Foto: www.stumfki.com
Foto: www.stumfki.com
Nogavice brez elastike, imenovane tudi diabetične nogavice ali nogavice brez patenta, so namenjene pospeševanju cirkulacije in preprečevanju nabiranja krvi v gležnjih in nogah. Narejene so brez elastičnega traku na vrhu, da lahko noge ostanejo zdrave.
Oglej si celoten članek

Foto: www.stumfki.com Štumfki

Medtem ko večina običajnih nogavic vsebuje elastiko, ki naj bi nogavico zadržala na svojem mestu, pa je ta dejansko lahko precej nevarna za diabetike, ki jim grozijo težave s stopali, kot je nevropatija. Elastika se lahko zategne okoli vaših gležnjev in povzroči "učinek gumijastega traku", ki lahko ogrozi vaš krvni obtok. Sčasoma lahko to prispeva k nastanku krvnih strdkov (venska tromboza), krčnih žil in drugih bolezni.

Nogavice brez elastike ne stiskajo in pomagajo pri kroženju krvi tako, da se izognejo pritisku na nogo, kar omogoča boljši pretok krvi. Omogočanje pravilne cirkulacije pomaga preprečiti, da bi se pojavile težave z diabetičnimi stopali in tudi spodbuja zdravljenje, če se težave pojavijo.

Pri www.stumfki.com najdete pestro izbiro modelov nogavic za moške in ženske brez elastike, ki so pravi prodajni hit. Udobne in kakovostne nogavice iz koži prijaznega materiala najdete TUKAJ.

Kako nogavice brez elastike ostanejo pokonci, ne da bi jih na mestu držal elastični trak?

Za razliko od nogavic z elastiko, ki lahko predstavljajo tveganje za prekinitev cirkulacije, so nogavice brez elastike narejene tako, da se blago enakomerno porazdeli okoli vaše noge in drži nogavico na mestu, hkrati pa zagotavlja tesno prileganje, ki preprečuje, da bi se ohlapna tkanina drgnila po koži.

Nogavice so dodatek, o katerem večina ljudi ne razmišlja prav veliko, so pa pomembne za zdrave noge in stopala. Torej, naslednjič, ko si nadenete par nogavic, si vzemite trenutek in premislite, kako se vam prilegajo. So vam pretesne? Se vam nabirajo okoli gležnjev? Vas elastika moti?

Ni vam treba biti diabetik, da bi izkoristili zdravstvene prednosti takih nogavic. Pravzaprav lahko vsakdo nosi nogavice brez elastike, da ohrani svoje noge zdrave!

Foto: www.stumfki.com Štumfki

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.